MENU SIHAT HARI KEDUA - SHALIMAR YUSOF


Wednesday, April 25, 2018

MENU SIHAT HARI KEDUA

MENU SIHAT HARI KEDUA | 21 April 2018 | Sabtu | Memilih menu disaat hari minggu adalah sangat mencabar bagi Sha maklumlah semasa cuti hari minggu inilah hari bersama suami dan anak-anak yang pastinya kita nak memasak lebih istimewa dari hari bekerja kerana masa lebih di rumah kan. Tapi siapa kata kat rumah tak boleh teruskan diet kan yang penting jangan terbabas dan jangan menambah sudahlah lagipun kali ini Sha memilih untuk menjaga pemakanan dengan tidak menyisihkan nasi dalam menu harian Sha.

Dilampirkan menu yang Sha makan pada hari ke-2 , tanpa gagal makan pada waktunya.


HARI 2 | 21 April 2018 | Sarapan

Kuew Teow Goreng Ayam
Timun Jepun
Cili jeruk

HARI 2 | 21 April 2018 | Makan Tengahari

1 cawan nasi putih
Ayam percik
Daun Salad
Baby Tomato

HARI 2 | 21 April 2018 | Makan Malam

1 cawan nasi putih
Ayam grill
Timun Jepun
Serunding Halia

Berat juga Sha makan kan? Yang penting tiada lagi rungutan suami kerana Sha tak makan nasi bersama-sama semasa Sha amalkan diet sebelum ini. Diet tapi enjoy dapat makan macam-macam tanpa berlapar dan tidak sembelit. Apa lagi yang kita mahu kan? PALING PENTING ! BERAT TURUN. Menu hari pertama Sha di sini --> DIET HARI PERTAMA

15 comments:

  1. betul. kita pun sedang berjuang mengawal pemakanan kita. tapi dietitian kita suruh kita wat diet ikut pinggan sihat KKM - #sukusukuseparuh gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah yang betul..chaiyok2 semoga berjaya

      Delete
  2. sama la tengah diet.. jom diet untuk sihat

    ReplyDelete
  3. Betul..macam akak plak, diet nasi..kalau teringin atau badan dh gigil baru makan..itupun sesenduk nasi dan lebihkan lauk serta sayur..malam jarang makan berat kecuali layan buah..good luck Shalimar....

    ReplyDelete
  4. masak sendiri baru rasa nikmatnya air tangan isterikan..masakan untuk en.suami hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. masakan isteri 1 hal..nak makan kenalah temankan.,hihihi

      Delete
  5. timun jepun! i loikeeee hehehe. wahh sweet makan sama sama dengan encik suami. baru lah hubungan lebih erat gitu kan kak shalimar hehee

    ReplyDelete
  6. chaiyorkk..cik mar..you can do it..:)

    ReplyDelete
  7. wah sedapnya.. boleh try masak ni..

    ReplyDelete
  8. Chaiyokk kak mar ! Hahah. Ok dh tu menu. Tk heavy sgt yet sehat.

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi