Blog ini dibangunkan untuk catatan peribadi dan perkongsian info bersama pembaca semoga mendapat manfaat

Monday, August 26, 2019

Rahsia Kulit Lebih Sihat Dengan BioXcellent Colla White Diamond

Rahsia Kulit Lebih Sihat Dengan BioXcellent Colla White Diamond | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apabila usia makin meningkat pasti nutrisi dalam tubuh badan kita semakin berkurangan dan kita memerlukan pemakanan tambahan untuk menampung apa yang diperlukan oleh badan kita. Begitu juga dengan Sha apabila memasuki usia 30an badan tak seperti zaman 20an, perubahan akibat kekurangan nutrisi dalam badan akan dizahirkan pada wajah seseorang dan yang paling terang lagi bersuluh adalah kulit wajah kita yang menjadi tumpuan pertama setiap mata yang memandang. Untuk orang seperti Sha iaitu sejenis yang tidak mengenakan solekan ke mana-mana kecuali ada hari istimewa pastinya inginkan kulit yang sihat dan berseri walaupun tidak bersolek untuk keluar berhadapan dengan dunia luar. Tidak bersolek tidak bermakna kita tidak mengambil berat tentang penampilan cuma tidak berhias tetapi tetap mahu dipandang cantik luaran..huhuhuhu.


Colla White Diamond amat sesuai dengan Sha kerana ia membantu mengatasi kulit kusam dan bahan-bahan botani yang digunakan menguatkan lagi produk ini sesuai diamalkan untuk membantu membaiki kembali struktur kulit Sha yang kerap terdedah kepada sinar matahari.

BOTANICAL BEVERAGE MIX
ACTIVE INGREDIENT

⇛ Campuran beri (diperkaya dengan anti oksidan)
⇛ Collagen Tripeptide
⇛ Astaxanthin
⇛ Acacia gum
⇛ Ekstrak buah anggur
⇛ Tomato
⇛ Epal
⇛ Strawberi & Buah delima

Daripada bahan-bahan semulajadi untuk menghasilkan Colla White Diamond ini pun kita pun boleh agak apakah rasanya. Ya rasanya masam-masam buah tidak manis sangat dan rasa semulajadi sahaja. Sha lebih suka bancuh Colla White Diamond dengan menggunakan air sejuk.

KELEBIHAN COLLA WHITE DIAMOND :

Tidak rugi jika korang cuba amalkan Colla White Diamond ini kerana banyak kelebihan yang akan korang dapat pendek kata memang ianya dicipta khusus untuk membantu mengembalikan atau menjadikan kulit korang lebih baik dan sebenarnya ia tidak hanya untuk kulit.

⇛ Sesuai utk membantu masalah liang pori terbuka,
⇛ Dapat membantu melembapkan dan menganjalkan kulit,
⇛ Dapat membantu masalah pigmentasi,
⇛ Dapat mengurangkan masalah lingkaran gelap bawah mata,
⇛ Mengecutkan jerawat dan membantu mengatasi masalah parut jerawat
⇛ Dapat membantu kulit supaya lebih sihat, lembap, gebu dan halus..
⇛ Membaik pulih struktur kulit
⇛ Kulit lebih cerah, anjal, gebu dan lembap
⇛ Menghilangkan garisan halus dan kedutan
⇛ Mengaktifkan sintesis penghasilan kolagen dalam tubuh
⇛ Melindungi dari sinaran UV, radikal bebas dan pencemaran
⇛ Mencantikkan kuku lebih kuat dan atasi keguguran rambut
⇛ Sesuai untuk lelaki dan perempuan berumur 16 tahun ke atas


TIPS DAN PANTANG UNTUK MENDAPATKAN KESAN YANG TERBAIK



•    Jika korang ingin mengatasi MASALAH JERAWAT sila pantang susu, makanan bergoreng dan kicap soya.

•    Elakkan pengambilan KAFEIN kerana boleh mempercepatkan penuaan. 


•   Ketika period lebih baik berhenti guna terlebih dahulu kerana sistem penyerapan badan masih lemah jadi membazir jika diminum.

•   Jarakkan waktu pengambilan selama 5 jam jika ambil UBAT dari 
hospital/klinik.

•   Jarakkan 1-2 jam pengambilan dengan produk jika mengambil 
apa2 jenis produk/supplement/jamu lain. 


•    Sesuai diambil selepas kandungan/baby yang berusia 4 bulan keatas untuk ibu 
mengandung/ ibu menyusu. 


•    Produk slimming/detox TIDAK SESUAI untuk ibu menyusu atau ibu 
mengandung

•    Amalkan minum AIR MASAK 2-3 liter untuk kesan terbaik.

•    Jika mempunyai MASALAH KESIHATAN sila rujuk doktor atau pakar 
kesihatan terlebih dahulu sebelum mengambil apa-apa jenis produk.

•    Produk yang MEMPUNYAI KOLAGEN tidak digalakkan dan tidak sesuai 
untuk pengguna yang mempunyai masalah alahan makanan laut atau masalah 
kulit sensitif atau masalah resdung.

•    Boleh bancuhkan dgn air suam, air biasa atau air sejuk tapi pastikan betul-betul larut 
dahulu sebelum minum.

•    Produk ini sesuai diambil selepas sarapan atau sebelum tidur. (waktu yang 
dicadangkan ialah sebelum tidur kerana penyerapan waktu malam lebih tinggi) 



PENGUMUMAN PENTING

•   Produk Bioxcellent bukan diperbuat daripada ubat. Bioxcellent tidak dapat bantu menyembuh penyakit kronik anda . 


•   Produk Bioxcellent hanya makanan tambahan anda seharian. Bioxcellent hanya membantu mengimbangkan nutrisi yang kekurangan dalam makanan seharian anda. Produk Bioxcellent adalah produk yang diperbuat daripada makanan seharian kita seperti sayur-sayuran, buah-buahan dan kolagen daripada ikan . PRODUCT BIOXCELLENT ADALAH SUPERFOOD. . 


•    Produk Bioxcellent cuma ada No.Reference Dari Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM) dan dikategorikan sebagai makanan. Product ini tidak ada No. MAL kerana No. MAL hanya untuk produk yang diperbuat daripada ubat / dikelaskan sebagai ubat.


Apa lagi korang tunggu? Dapatkan Colla White Diamond korang sekarang di cawangan watsons terdekat atau boleh sahaja beli secara online.

Website: http://www.bioxcellent.com/ 
Facebook: Bioxcellent
Instagram: @bioxcellent
“SIHAT CANTIK SELALU”

5 comments:

  1. Menarik juga nie. Kalau jumpa kat farmasi senang, dah tahu apa fungsi minuman nie..

    ReplyDelete
  2. Senang la nak cri. Dkt watsons je haa

    ReplyDelete
  3. Patutla makin cantik CikMar sekarang, consume supplement ye..

    ReplyDelete
  4. Merawat dari dalam itu sesuatu yang sangat bagus.. :)

    ReplyDelete
  5. Jom la cantik2..luaran cantik dalaman pun kena cantik juga kan...

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi