HOME CONTACT SIAPA SAYA NOTA TUTOR NOTA CUTI NOTA RESEPI AIDY REVIEW SILERA CHIA SEED

Wednesday, November 08, 2017

# tips penjagaan diri

TIPS BELI MINYAK WANGI

TIPS BELI MINYAK WANGI ATAU PERFUME | Walaupun Sha bukan peminat minyak wangi dah alang-alang En.Hafiz Cutecarry berkongsi sesuatu yang bagus untuk dikongsikan bersama rakan-rakan apa salahnya Sha panjangkan tips berkenaan kan. Wanita memang suka wangi-wangian termasuk Sha tapi Sha tak adalah sejenis yang suka berhabisan bab bau-bauan ni sebab itu minyak wangi yang Sha ada tak habis-habis kalau kawan-kawan cerita pasal minyak wangi ni Sha tercengang jelaa tak berapa tahu tapi kalau sebut nama-nama perfume tu Sha kenallah, nak komen bau tu tak tahulah pulak. Sedangkan jenama lain jenama nama sendiri pun Sha tak tahu bau macam mana...ahahahaha...jangan terkejut Sha adalah satu jenama minyak wangi ini bukan edit tauu..kih4..alahai alangkah bagusnya minyak wangi memang Sha yang punya.

bangga walaupun bukan Sha punya...hihihi



Selain pemilihan minyak wangi berdasarkan citarasa bau masing-masing, kita juga perlu tau tips-tips lain sebelum anda membuat keputusan untuk membeli minyak wangi. 

Tips Beli Minyak Wangi

Pastikan korang cuba tips ini terlebih dahulu sebelum mengeluarkan wang untuk membayar!
  • Cuba sembur pada kulit dan tunggu 20 minit untuk memastikan minyak wangi tersebut sesuai atau tidak dengan kita. Jika selepas 20 minit bau minyak wangi masih melekat pada kulit kita, kita boleh beli minyak wangi tersebut. Pendek kata korang boleh sembur dan pergi jalan-jalan tengok barangan lain sebelum membuat keputusan untuk beli atau tidak.
  • Cuba goncang botol minyak wangi, elakkan beli minyak wangi yang mengeluarkan buih yang banyak kemungkinan minyak wangi terbabit tidak original.
  • Cuba sembur pada kulit jika tidak meleleh minyak wangi anda memang original dan boleh beli.

Tips Penjagaan Minyak wangi

Sudah beli jangan letak minyak wangi merata-rata pulak yea.
  • Jangan letak perfume di tempat panas
  • Letak perfume di dalam kotak asal perfume
  • Letak perfume di dalam peti sejuk untuk kekalkan baunya.

Tips Pakai minyak wangi


Pakai minyak wangi pun biar kena pada tempatnya oleh itu kenalilah bahagian yang sesuai untuk calit minyak wangi anda.

  • Belakang telinga kiri dan kanan
  • Belakang tengkuk
  • Nadi pergelangan tangan kiri dan kanan
  • Tengah buah dada.
Pada peminat minyak wangi mungkin sudah tahu tips-tips di atas yang belum tahu boleh lah ubah cara pilih, cara jaga dan cara pakai korang. Terima kasih cutecarry sudi kongsi banyak tips dalam seminar 7 november 2017 semalam. Nanti Sha kongsi tips lain pula selepas ini.

18 comments:

  1. Letak dalam peti sejuk lagi tahan lama ek.
    Haha.. kene buat ni )y)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn tempt panas..biar tempt sejuk ke gelap

      Delete
  2. Sama la kita pun citer pasal tips minyak wangi hari ni...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lahh..baca..ehh kak SA cite psl perfume jgk laa..

      Delete
  3. Thank you, good sharing! Aira suka beli minyak wangi kadang susah nak jumpa yang serasi. Huhu

    ReplyDelete
  4. Tips yang bagus ni. dalam peti sejuk tak pernah try lagi. maybe next time

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah..huhu..cikma pon 1st time dgr dlm majlis tuu

      Delete
  5. Tq konsgi tip.. Sama la kita minyak wangi sebotol xhabis lagi.. Nanti nak beli lagi.. Hahahaha

    ReplyDelete
  6. Nice sharing sha...ehem...blog wajah baru nampak....hihihi

    ReplyDelete
  7. Dulu rajin pakai minyak wangi buh kat point2 tuh..skang pakai kat nadi pwrgelangan tgn je

    ReplyDelete
  8. Oo..boleh try ni! letak dalam peti ais untuk kekalkan baunya

    ReplyDelete
  9. tq tips.. kalau letak dlm peti ais takut wangi plak peti ais tu.hehe

    ReplyDelete
  10. busyra kalau dh jumpa yg serasi mesti tak boleh move on. hehe. busyra suka yg jenis spray.

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi