Monday, January 09, 2017

CARA ELAKKAN ALAT TULIS ANDA HILANG

CARA ELAKKAN ALAT TULIS ANDA HILANG | D.I.Y ALAT TULIS DI PEJABAT | Tahun 2017 ni kita tak nak dah pening-pening kepala cari alat tulis yang tak tahu hilang kemana. Kalau hilang duk atas meja kawan-kawan tak apa lagi , ni terus lesap tanpa dapat dikesan tu yang geram tuu...Kali ini bagi ikat semua tu jadi 1 tempat. Disini Sha nak kongsi cara Sha elakkan alat tulis Sha hilang lagi.

 Antara alat tulis yang kerap hilang.

 Alat-alat untuk menyatukan alat-alat tulis supaya tidak berpisah. Ring, Duct tape & Reben.

 Tali reben yang dah dipotong, Sha potong dalam 80 cm [ikut kesesuaian]

 Nampak tak Sha dah lekatkan dengan duct tape untuk antara alat tulis dengan reben pada hujung setiap alat tulis berkenaan.

 
Satukan mereka dan letak ring ditengah-tengah seperti gambar diatas.

 
Letakkan duct tape di hujung berhampiran ring.
 
 
 Jadi macam ni..

Akhir sekali, sudah siap penyatuan alat-alat tulis Sha hari ini. Semoga mereka tidak berpisah lagi.
EHEHEHE..

"DO IT YOURSELF"

16 comments:

  1. terbaik... good idea!
    if not, memang lesap lah alatulis kita.
    pinjam. tapi buat mcm harga sendiri :) ha ha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha,,ramai ada pengalaman ngeri nii

      Delete
  2. baru td akak ternampak kt blog amazing nara tp tu utk color pencil anak sekolah...
    praktikal jgk kan utk alat tulis kt opis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita adapt dgn situasi...hihihi..kite xsekolh dh..kite keje,,jd kite tukar je..hihihi

      Delete
  3. Bagus jugaq gini.. Asyik hilang je alat tulis kat meja opis ni, huhu~

    ReplyDelete
  4. bagus idea ni...rietta pown selalu juga hilang, yang plg xsuka bila hilang tanpa dikesan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhaaha...tpksa laa cari lain kan..pelik kekadg

      Delete
  5. Kreatif sangat ni. Hihihi. Boleh start praktik kat office pulak.

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...