HOME CONTACT SIAPA SAYA NOTA TUTOR NOTA CUTI NOTA RESEPI AIDY REVIEW SILERA CHIA SEED

Sunday, July 06, 2014

# UMUM

MEMBAZIR AMALAN SYAITAN



Assalamualaikum..
Selamat Petang..Alhamdulillah hari ini hari ke-8 kita umat Islam menjalani ibadah puasa.
NS cuma nak ingatkan diri NS sendiri dan kekawan jangan mengamalkan pembaziran seperti gambarajah di atas.
Paling senang untuk mengelakan diri daripada membazir adalah dengan memasak sendiri juadah.
Jika sekali sekala nak ke Bazar Ramadhan, hadkan awal-awal peruntukan untuk beli makanan atau set dalam kepala apa yang hendak dibeli...jangan bawa duit lebih!!!Jangan Ikut NAFSU..!!!
Sekian.

10 comments:

  1. Selalu tengok scene macam ni dekat bazaar.. penuh jari-jari dia dengan pastik makanan.. aiyooo..

    ReplyDelete
  2. nafsu mata memang tak menahan kan...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahh....dlm pale otak..mmpu je abes kn sume tu..

      Delete
  3. alhamdulilah. setakat ni tak jejak kaki lagi ke bazar ramadhan. takut terbeli banyak. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa..tkut iman xkuat...tergoda kang susah.

      Delete
  4. ramai yg tau membazir amalan syaitan.. tp x ramai yg ingat ms beli mknn time perut kosong. hihi... smoga kita terhindar dpd bende ni :)

    ReplyDelete
  5. semoga kita dijauhkan dari sifat sebegini,,.

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi