Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Semua Orang Boleh Mula Berniaga Untuk Tingkat Ekonomi Diri

Semua Orang Boleh Mula Berniaga Untuk Tingkat Ekonomi Diri | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sha cukup seronok kalau dapat bersembang tentang perniagaan. Sebab apa? Sebab Sha percaya 9 daripada 10 punca rezeki adalah daripada berniaga. Tambah seronok jika perniagaan kita pula membuahkan hasil. Sejak isu pandemik covid-19 ramai orang memulakan perniagaan walaupun secara kecil-kecilan. Bagi yang memang berniaga, menuntut strategi yang makin kreatif untuk mengembangkan perniagaan. Sha dan suami juga ada mengerjakan perniagaan kecil-kecilan dari rumah, bila dapat pelanggan dan keuntungan memang gembira. Maklumlah jika nak mengharapkan gaji bulanan semata-mata memang hanya cukup untuk berbelanja bulanan sahaja. Dengan adanya perniagaan kecil, dapatlah kami sama-sama menabung untuk masa depan.


RichWorks Lancar Program Virtual Online Bina Bisnes Berjaya - Edisi Khas Nak Mula Berniaga 2021

Semua orang boleh mula berniaga dan menjana pendapatan bagi tingkatkan ekonomi diri sama ada melakukannya secara sepenuh masa atau sampingan walaupun dalam tempoh pandemik ini.

Timbalan Naib Presiden Kanan RichWorks International Sdn. Bhd. (RichWorks), Radz Mohd berkata, sebenarnya banyak peluang yang ada untuk jana pendapatan dalam era digitalisasi ini dengan ramai orang meluangkan banyak masa secara online seperti media sosial.

Bagaimanapun katanya, sebahagian usahawan juga tidak tahu cara untuk mula berniaga dengan betul menyebabkan tak mendapat hasil seperti diharapkan. “Ada segelintir daripada mereka ini hanya mula bisnes sebab terikut kawan ataupun nak keuntungan cepat yang akhirnya buatkan ia tidak bertahan lama. Sebab itu, ada yang tukar-tukar bisnes macam tukar baju. “Tapi semua ini dapat diubah jika kita mula berniaga dengan asas dan prinsip yang betul bagi seseorang usahawan itu dapat menghasilkan jualan dari ratusan, ribuan, hingga ratusan ribu ringgit, insyaAllah,” katanya ketika ditemui pemberita selepas pelancaran Program Virtual Online Bina Bisnes Berjaya - Edisi Khas Nak Mula Berniaga di sini, hari ini.


Pelancaran Akan Di Tayang Secara Langsung

RichWorks juga membawakan secara langsung pelancaran ini menerusi Facebook Page, YouTube dan Instagram Azizan Osman dengan pelbagai aktiviti dan perkongsian usahawan selama 8 jam secara terus-menerus. Pelancaran ini juga bersempena dengan Inner Circle Meeting (ICM) dihadiri lebih 300 ahli Titanium berada di bawah program permentoran RichWorks bersama Mentor Keusahawanan dan Pakar Pemasaran No 1 Asia, Datuk Wira Dr Azizan Osman yang diadakan dengan kebenaran pihak Majlis Keselamatan Negara (MKN) dengan pematuhan prosedur operasi standard (SOP).

RichWorks sebagai syarikat penganjur acara dan seminar terbesar dalam keusahawanan dan pemasaran di negara yang diasaskan Azizan sejak 2008 telah melatih dan membimbing lebih 1.1 juta orang dalam pelbagai industri di dalam dan luar negara yang mana pada tahun lalu saja, 777 usahawan PKS yang dibimbing dalam program mentoring Spire dan Titanium berjaya menjana jualan melebihi RM2 bilion. 


Latihan Dan Bimbingan Untuk Membina Bisnes Yang Berjaya

Tambahnya, RichWorks nak melatih dan bimbing lebih ramai orang untuk dapat membina bisnes yang berjaya di mana pun tahap mereka berada, baru bermula, berkembang dan nak meluaskan lagi bisnes berdasarkan pengalaman dan ilmu yang terbukti berhasil melahirkan ramai usahawan berjaya sejak ditubuhkan hampir 13 tahun lalu. “Semua orang sebenarnya boleh berjaya dalam bisnes jika adanya formula MESTI. MESTI ini bermaksud mentor, ‘elmu’, sistem, tindakan dan impian. “MESTI ini jika diikuti sepenuhnya boleh elakkan usahawan itu daripada melakukan kesilapan-kesilapan yang boleh melambatkan kejayaan malah lebih teruk menyebabkan bisnes mereka melingkup,” jelasnya. 

Sehubungan itu, Radz memberitahu, program Program Virtual Online Bina Bisnes Berjaya - Edisi Khas Nak Mula Berniaga yang akan berlangsung pada 23 hingga 25 April nanti ditaja sepenuhnya RichWorks tanpa sebarang pembayaran perlu dibuat oleh para peserta. "Bakal peserta cuma perlu membuat pendaftaran menerusi laman web di www.BinaBisnesBerjaya.com untuk menempahkan tiket untuk hadir program virtual online ini. “Mari kita beri peluang kepada diri sendiri, sertai dan dapatkan sebanyak ilmu terbukti berjaya yang dikongsikan nanti bagi bantu anda mula dalam bisnes. Mulakan langkah anda sekarang,” ujarnya lagi. 

Penganjur Program Keusahawanan Dan Pemasaran

Untuk pengetahuan  semua, Richworks International Sdn Bhd adalah penganjur acara dan seminar terbesar di Malaysia dalam bidang pembangunan keusahawanan dan pemasaran. Sepanjang 13 tahun yang lalu sejak 2008, RichWorks telah melatih lebih dari 10,000 syarikat menerusi Master Coach Azizan Osman dan menarik lebih daripada 1,100,000peserta dalam lebih 1,500 acara dan seminar live dan dalam talian (virtual online).

Dengan rekod prestasi terbukti, strategi perniagaan dan program mentoring, RichWorks berjaya membantu membina beribu-ribu usahawan dan jutawan yang berjaya dalam tempoh 6-24 bulan. Visi RichWorks adalah menjadi 'Netflix' Pendidikan Usahawan dengan 100 juta pelanggan menjelang 2025 dengan akses mudah ke kandungan berorientasikan results dan penyelesaian yang dipercayai di platform dalam talian - RichWorks.com untuk Inspire, Educate & Add Value kepada komuniti di seluruh dunia

 

 Tentang Datuk Wira Azizan Osman

 

Sebagai tambahan, penganugerahan sebagai Accredited Business, Marketing & Leadership Coach, Mentor & Strategist, Serial Entrepreneur & Best-Selling Author Azizan, seorang World Class Business Educator dan Asia's No.1 Business, Marketing & Leadership Coach terkenal dengan keupayaan uniknya untuk membimbing anak muridnya sehingga mendapat peningkatan luar biasa dalam perniagaan dan beribu-ribu pemilik perniagaan dan usahawan telah berjaya menerusi strategi. Metodologi kejayaannya yang telah terbukti untuk meningkatkan pertumbuhan perniagaan mereka dari sifar hingga mencecah jualan berjuta-juta ringgit.

InsyaAllah mudah-mudahan Allah SWT akan membuka jalan bagi orang yang berusaha dan bertawakal. Semoga dengan cara kita berguru dan mendapatkan bimbingan dapat kita memulakan perniagaan dan terus maju dalam hidup. Apa yang penting kita jangan mudah putus asa dan semangat. Sha percaya korang akan dapat ilmu baru di dalam program keusahawanan begini. Jangan lepaskan peluang kerana ianya program usahawan dan pemasaran secara PERCUMA.

Apa lagi? Jom daftar beramai-rami di website www.binabisnesberjaya.com .

Untuk mengetahui lebih lanjut bagaimana cara korang nak memulakan perniagaan, korang boleh hubungi talian di bawah.

Richworks International Sdn Bhd No. 77,
Jalan Badminton 13/29 Seksyen 13,
40100 Shah Alam Selangor,
MALAYSIA

Tel: +601632346866
(Media Penghubung - Md Azrin Rosly) +6012 696 2065
(Media Penghubung - Karini) Emel: karini@richworks.com.my ; omkarini.rich@gmail.com ; azrin.richworks@gmail.co

Post a Comment

5 Comments

  1. Hanya yg cekal, konsisten & berhati waja je yg akn berjaya dlm perniagaan... kalau mudah give up dan agak malas tu susah sikit nk maju dlm bisnes

    ReplyDelete
  2. Golongan peniaga ni kiranya mereka yang benar-benar kuat semangat untuk meneruskan usaha, dan tak putus asa di tengah jalan. Moga rezeki sentiasa berpihak kepada mereka.

    ReplyDelete
  3. Peniaga baru or lama bagus join program ni, mana tahu dapat kembangkan lagi bisnes! :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi