Sunday, July 30, 2017

RAGAM ABANG ZARYTH BILA MASUK WAD

RAGAM ABANG ZARYTH BILA MASUK WAD | Secara rasminya lebih kurang pukul 3 petang tadi Abang Zaryth admit ward Hospital Pantai Putri Ipoh selepas hampir 2 jam menuggu kekosongan bilik. Pada ketika ini Hospital Pantai Putri mengalami kekangan bilik kerana menjalani ubahsuai tingkat 2 untuk penambahbaik perkhidmatan bilik.

Abang Zaryth dapat bilik double, berkongsi bilik  untuk 2 orang memandangkan bilik untuk seorang masih penuh. Dalam perjalanan asyik duk menyebut barang permainan dia yang dia tinggalkan di rumah, lupa nak letak dalam kereta seperti yang ayahnya pesan. Itulah asyik bermain buaian diluar rumah.

Jam 6.00 petang nurse panggil Abang Zaryth untuk cucuk drip pada tangan. Memang menangis lah dia, nurse pun tak nak ibu ayah tunggu akhirnya percubaan pertama gagal sebab zaryth memang pandai gerakkan hujung tangan dia tuu jadi terpaksalah nurse minta tolong doktor yang kebetulan masuk ke wad untuk drip zaryth akhirnya berjaya di tangan kanan. Dapat dua kali sakit lah Abang Zaryth yeaa..sabar jelaaa...

Lepas kena drip tu memang akan jadi manja lebih laaa, nak bertempek dengan ibu jelaaa...layan jelaa kejap sebab Adik Fathia mana boleh orang lain manja dengan ibu termasuk ayah!!ahahahaha...

Tengoklah dua-dua belah tangan laa kena cucuk, ibu saja bawak bantal free beli pampers adik tuu buat teman dia, buat lapik tangan dia yang dah kena cucuk tuu.,...

Adik tengok je abang tonton youtubekids. Memang peluang dialah dapat handphone masa ni, yelaah buat pujukkan duk hospital ni boleh tahan bosannya.

 Ralit duk tengok youtube orang duk pasang lego jadi kereta tuu..memang seronoklah dia.

Sebelum Play Room ni tutup lebih kurang jam 8.00 malam sempat lah tinggalkan bilik sekejap layan gelongsor ni. Main tak ingat dah tangan tu berbalut.

Abang Zaryth pun dah penat, 1 hari ni tak tidur langsung ayah dia pun dah penat satu hari duk hospital dan memang ayah dia yang akan tunggu dia meandangkan adik Fathia tak boleh pisah dengan ibunya lagi. Jadi lebih kurang jam 8.30 malam Sha gerak balik rumah dengan Adik Fathia. Balik tadi pun mintak ibu cium lebih dan pesan suh bawak mainan dia esok...fuhhh....anak sulong Shalimar sorang nii...manja lebih yeaaa...

Okehhh...jumpa esok saying-saying..

6 comments:

  1. nape sampai msk ward ye sha?

    sian nya bdk kalau kene msk ward, pastu paling tak tahan dgr dia melalak bila nk pasang drip tuh.... aduhla anak2...

    moga zaryth cpt sihat n blh kuar ward yek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa masuk wad cm tu..karg nk bius utk operation..

      Delete
  2. Semoga semuanya berjalam lancar. ..kesian kan kalau kecik kecik dah kena dok hospital..kita pun bosan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa..jenuh..dh sebelum operate kena puasa..pas operate pun kena puasa...

      Delete
    2. Tu laa..jenuh..dh sebelum operate kena puasa..pas operate pun kena puasa...

      Delete
  3. Terima kasih sebab sudi tinggalkan link blog dekat Fb Uyul untuk diletakkan dalam bloglist pada bulan lepas. :)
    Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...