HOME CONTACT SIAPA SAYA NOTA TUTOR NOTA CUTI NOTA RESEPI AIDY REVIEW SILERA CHIA SEED

Thursday, March 26, 2015

# FAMILY

ETOK SALAI

Assalamualaikum,,
Belum habis lagi cerita pasal AKTIVITI MENCARI ETOK ...hehe..seronok punya pasal kan..
Selepas mencari etok, NS sempat pesan pada Ibu Saudara NS esok kalau nak salai etok bagitau NS sebab NS nak nak buat liputan..ahahaha..macam gempak je..
Apa lagi,,jom tengok mak saudara NS ni salai etok..

Persediaan tempat untuk menyalai.

Etok yang sudah siap diperap dengan bahan-bahan perapan.

 Mak saudara NS dah mula letak etok di atas tempat salai.

 Jaga bara api.

ETOK yang siap disalai..

Nak makan ETOK salai ni kena pandai buka pakai gigi..kalau masak macam rebus,singgam , masak lemak tu senang sebab kulit siap terbuka dah...kalau tak pandai pakai gigi..kena guna pisau laa kikis tepi-tepi etok tu untuk buka kulit dia..
Syok layan depan pintu sambil menikmati angin kampung sepoi-sepoi bahasa..

Ok..settle pasal AKTIVITI MENCARI ETOK

12 comments:

  1. Replies
    1. Meleleh air etok smpi ke siku Anum oii..huhu

      Delete
  2. belum pernah makan yg salai ni mesti manisss kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah..manis masin gitu...biasa klu jual.kat pasar mang jual etok salai ni..jual dlm kertas surt kabar..

      Delete
  3. perghhhh nampak sedap.. tak pernah makan lagi.. jakun rasanya

    Jom Vote blog acik bagi msmw

    ReplyDelete
  4. Ya Allah hari demi hari tringin nak rasa etok salai ni... nanti ke kelantan nak cari sampai dapat

    ReplyDelete
  5. Rasanya x.pernah makan etok salai.. rasa teringin lah pulqk..

    ReplyDelete
  6. lamanya tak makan etok salai...huhu missnye!!!!! dan2 rasa nak balik kampung..owh ...

    www.adaa-inspiration.com ~all about beauty and health~

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi