Friday, July 04, 2014

TELEFON BIMBIT PERTAMAKU

Assalamualaikum..
Nota hari ini sebenarnya dah lama ideanya ada..
Hari ini baru terasa nak post..
Telefon Bimbit ( Hp ) pertama yang NS guna adalah daripada syarikat Motorola..
Hp NS ni Hp biasa sahaja...itu pun bapa saudara NS yang bagi termasuk dengan No Hp yang NS pakai sehingga sekarang.
Tidak seperti adik-adik NS sekarang..NS dapat merasa pegang Hp ni masa NS umur 18 tahun..baru masuk lower 6 .
Ini lah rupa Hp pertama NS..comel,bulat kecik jew..
Orang dah bagi kira syukur la kan..

 Antara lain Hp yang pernah NS pakai adalah seperti di bawah , tapi NS pun tak berapa pasti susunan...

 Nokia 1280 :  masih ada dengan NS...NS guna yang ini untuk jual topup dulu.

 Nokia 6260 : NS dapat Hp ini ketika NS nak sambung belajar di UNIMAS dulu.



 Nokia 3660 : Yang ini NS lupa bila masa...hehehe..

 Nokia E-71 : Antara Hp kegemaran NS.

 Sony Ercsson K770 Cyber-Sot : Kegemaran NS juga ni..


 Nokia X3-02 : Hp kegemaran NS...bagi kat emak guna..sekarang sudah rosak.

Experia Ray : Hp Full Touch Screen kegemaran NS. Masih ada dalam simpanan NS.
 
Lenovo A850 : NS guna Hp hadiah hari lahir daripada suami..7 Mac 2014 ( Ke-27 )

Haa...kawan-kawan masih ingatkah apa Telefon Bimbit pertama kawan-kawan?
Apa dia?
NS pun macam masih ada yang tertinggal neh...
Lupaaa apa dia..
Kongsi laaa.... :D





13 comments:

  1. 1st hp ms dl2 jenama Siemen yg ada antena pendek

    ReplyDelete
  2. 1st HP..jenama siemens color biru...kira zaman tu...HP yang paling kecil dan paling comel...masa dah kerja baru dapat HP tu...banyak nya jenis phone yg Sha pakai...noe pun ingat2 lupa HP yg noe pernah pakai...

    ReplyDelete
  3. 1st henfon nani nokia 1110i..hehe

    ReplyDelete
  4. first henpon kite 3210..hehehe

    ReplyDelete
  5. banyak betul koleksi henpon.... hahahhaa !! Sha dulu sampai sekarang dengan nokia... 3310, polifonic...pastu lampu disco...pastu apa ntah lagi... last sekarang... nokia x5-01... orang dah pakai touchscreen... Sha masih tekan keypad...wahahahahaha

    ReplyDelete
  6. kak mia sekarang pakai note 3... (^_^)

    p/s: terima kasih sudi join. blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/07/senarai-url-blog-6.html

    ReplyDelete
  7. bila baca entry ni tetiba teringt kt my lovely 3310. Nostalgia sungguh..

    Salam Ramadhan Al-Mubarak 1435H

    Jalan-jalan bw malam dari segmen blogwalking sis mia liana :)

    Jom Terjah : Buffet Ramadhan Casa Ombak (ˆ⌣ˆԅ)

    ReplyDelete
  8. phone pertama..nokia 3310 hee..sampai sekarang ada lagi..tapi tak tahu ley guna ke tak..sebab dah lama simpan je..masa tu form 3..hee

    jom join : http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/07/2-segmen-blogwalking-pink-lady.html

    ReplyDelete
  9. Wow...ramai gak geng 3310 neh....!!

    ReplyDelete
  10. nokia 3310..muahahaha...tapi saya tak banyak guna enset cam shalimar

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...