Thursday, July 03, 2014

COIN DEPOSIT MACHINE MAYBANK

Assalamualaikum
Selamat Pagi friendss..
Hari ini NS nak kongsi sesuatu yang baru NS tahu..
Mungkin ada segelintir pembaca blog NS ni pun ada yang belum tahu. Jadi..NS nak kongsi lah kat sini.
Selama ini duit tabung NS selalunya kena kira sendiri kemudian minta tolong suami tukarkan kat kedai makan.

Untuk kali ini..NS nak kongsi Mesin Deposit Syiling di Maybank.


Cara-cara menggunakan Coin Deposit Machine adalah :

Step 1 : Pilih Bahasa Anda.

Step 2 : Masukkan duit syiling anda kedalam slot yang disediakan.

Step 3 : Ambil resit.

Step 4 : Isi slip deposit.

Step 5 : Serah resit dan slip deposit ke kaunter pada hari yang sama.

Coin Deposit Machine ini boleh didapati di cawangan-cawangan berikut :

  • KL Main Branch.
  • Seksyen 5, Wangsa Maju Branch.
  • Shah Alam Main Branch.
  • Kajang Prima Branch
  • Bandar Baru Bangi Branch.
  • USJ Subang Jaya Branch.
  • Seremban Branch
  • Jelapang Branch.
  • Melaka Main Branch
  • Johor Bahru Main Branch.
  • Jelutong Branch.
  • Alor Star Branch.
  • Taman Tas Branch.
  • Kuala Terengganu Branch.
  • Kota Bharu Branch.
  • Wisma Satok Branch.
  • Kota Kinabalu Branch.
  • Jalan Tuanku Abdul Rahman Branch.
  • Rawang Branch.
  • Bandar Baru Selayang Branch.
  • Jalan Yong Shook Lin Branch.
  • Bandar Sunway Branch.
  • Equine Park Branch.
  • Station 18, Ipoh Branch.
  • Jalan Munshi Abdullah Branch.
  • Skudai Branch.
  • Batu Pahat Branch.
  • Prai Industrial Estate Branch.
  • Legenda Heights Branch.
  • Pulau Langkawi Branch.
  • Paka Branch.
  • Tanah Merah Branch.
  • Mutiara Damansara Branch.
Patut laa NS tak tahu...semua dalam senarai ni tak ada branch yang biasa NS singgah..huhuhu..
Tapi lepas ini boleh laa NS memilih untuk pergi ke Station 18, Ipoh Branch.

Sharing Is Caring..

12 comments:

  1. tak pernah try ag. jakun rasanya. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhe..sama laa..ni tggu tabung penuh..bleh la try...

      Delete
  2. Tang pilih bahasa tu yg susah... uncle bahasa brazil...!

    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh...susah laa gituu...hah!!mesti uncle sokong brazil nehhhh

      Delete
  3. baru tau sebenarnye psl machine nie..;)

    ReplyDelete
  4. kat sabah blm ada lagi la kak

    ReplyDelete
  5. Kat sabah dah ada, lagi banyak dari di Perak...click www.bnm.gov.my. Cuba click pautan lokasi mesin deposit syiling melalui google map...ada di api2 centre, city parade, jalan pantai dll...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups kt sabah dh ade mesin syiling...entry ni Coin Deposit Machine untuk Maybank je...untuk mesin deposit syiling lain boleh tgk di www.bnm.gov.my

      Delete
  6. Lebih mudah tak yah nak kira2. Bagai hhee

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...