HOME CONTACT SIAPA SAYA NOTA TUTOR NOTA CUTI NOTA RESEPI AIDY REVIEW SILERA CHIA SEED

Monday, May 26, 2014

# UMUM

BAGAIMANA AMBE TAHU AMBE DAH JATUH CINTA?

http://petakbunga-diari.blogspot.com/2014/05/bagaimana-kamu-tahu-kamu-sudah-jatuh_16.html


Aahahha..gataiii nak join jugak....ekekeke...
Apa-apa pun best jugak sekali sekale mengimbau kisah diawal perkenalan ambe ngn suami dulu,,,,kih3...
Bermula dengan menghadiri kursus sama pada Jun 2009....
Tak tahu laa macam mana...Di gosip dengan orang lain....berkawan baik pun dengan orang lain...nak tackle orang lain...last2 couple ngan orang lain....dan....sekarang dah ada anak 1 pon....kih3...
Dulu-dulu masa zaman kami duk berkawan...tak de facebook..masa tu media sosial paling popular pun friendster dengan Yahoo Messenger....
Nasib laa masa tuu ...bila abis kursus..sempat laa dia amik no hp ambe,,,
Balik tempat masing2...masing2 add friendster....YM...aktiviti malam...chatting je keje....maklumlah masa tu Internet laju jerr....boleh Skype segala...
Fuuhhh..nasib baik sempat berkenalan tau takk...lepas isytihar couple...Kejadian curi line telefon kat kampung ambe menjadi-jadi.
Bila masa ambe tahu ambe jatuh cinta kat beliau??
Tak sedar pun sebenarnya....tapi bila mana dia tiba-tiba cakap dia nak tackle budak baru masuk opis diaa....ambe rasa semacam...malas nak layan daahh.....emosional....rasa sedih,,terkejut,,sampai hati dia....setiap malam2 chat ngan ambe,,share cerita ngan ambe,,cite masalah ngan ambe.....tiba-tiba dia syok kat orang lain?? Lepas tu siap tanya ambe macam mana nak tackle "orang lain " tuuuuu...susah laaaa..apa laaa...uwaaaa...hati ambe melalakk....opsss,,,ye ke sampai mcm tu??ahakksss...
Ingat ambe nak tolong dia?? Huh....tak de hati dah ambe nak chat segala....yelaaa.....dah ada orang lain dihati dia..baik dia g chatting ngan "orang lain" tuuu....wat apa nak chatting ngan ambe lagi....Sakit hati tauuu takkk.....
Haaa....korang nampak tak api cemburu kat situuu.....hua3....malu nyaaa ambee.....tapi itu laa yang buat ambe senyum sorang2...
Ambe dah macam orang putus harapn..yelaaa orang lain tuu dekat sangat dengan Si DIa....Ambe nii jauh di kampung....Memang gadis kampung betull..comot2...selekeh2......Tak cantik mana...tak meletopp mana nak dibandingkan dengan orang lain tuuuu....

+-/X 16 Januari 2010 kami isytihar couple wehh...
Hah..macam tu jelaaa ceritanya....cukup la tu kan...kua3...malu weh nak ceritaaa...
Last-last kami kahwin jugak,,,,sebab apa?hah...dah dia tahu ambe suka dia...takkan Si Dia nak lepaskan ambe...hua3,,,,tolak tambah bahagi darab....Ambe Sah Jadi Milik DIa jua..Sanggup tuu dari Perak ke Terengganu....
12 Mac 2011 ambe dipinang....3 September 2011 pulak  kami ijab & Qabul..Alhamdulillah....5 September 2012 telah dikurniakan seorang Hero....

Sekian,,,,,,,,

13 comments:

  1. hahaa.. boleh tahan cenggitu .. cemburu oww... hehe

    btw, datang jadi follower blog neh #182 :)

    ReplyDelete
  2. OOO gitu kisah cinta adikku ni...huhu

    ReplyDelete
  3. gantung cerita ni..haha.. kesudahan cam na ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah edit....kami udoh kawenn......sup sap sup sap..tunang,....kawen...ade anak dahh..hihiih

      Delete
    2. iye..ke..kira happy endinglah.
      nanti hantar adrs ek..
      http://petakbunga-diari.blogspot.com/2014/06/tiga-cinta-berbeza.html

      Delete
  4. hahahah.... akk comel sgt2... love till jannah inysaAllah.. so sweet..
    kita dtg n follow akk juge.. ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah dik Fifie..doa2kn la yeaa....terima kasih sudi follow akak balik..

      Delete
  5. kamu sudah menang.. email tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhhhhhhhh,,,,,,biaq bethooiiii....???

      Delete
  6. wuhhu..api cemburu tu buat 'tangkap' perasaan couples semakin menuju ke puncak... Tahniah NS dah punya hero + hero junior semoga berkekalan hingga hujung nyawa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaha..baru tahu masa tuhh...kih3...time kasih....Alhamdulillah...moga2...amin...

      Delete

Terima Kasih Daun Keladi