IMAAN WIPES - Tisu Basah Memudahkan Aktiviti Seisi Keluarga - SHALIMAR YUSOF


Friday, August 24, 2018

IMAAN WIPES - Tisu Basah Memudahkan Aktiviti Seisi Keluarga

IMAAN WIPES - Tisu basah seisi keluarga | Assalamualaikum semua. Sejak menjadi ibu, Sha memang perlu menjadi seseorang yang lebih bertanggungjawab terutamanya menyediakan sesuatu seperti kelengkapan harian anak-anak kecil lebih-lebih lagi bila berada di luar rumah. Faham-faham sahajalah bila dengan anak kecil kebersihan perlu dititik beratkan kerana ia melibatkan keselesaan ibu dan ayah juga sebenarnya. Kalau di tanya setiap ibu bapa,atau kalau periksa barang dalam beg tangan ibu terutamanya pasti ada tisu seperti tisu basah jadi memang tak sahlah kalau beg ibu mesti saiz besar kan?hihiihi..mengata diri sendiri la nii... Korang nak tahu tak apa tisu basah apa yang setia dengan Sha? Itulah Imaan Wipes.

 4 RANGKAIAN TISU IMAAN WIPES



Idea perniagaan dan produk jenama Imaan Suci World adalah cetusan Puan Wawa Idris yang merupakan seorang Perunding Imej Bertauliah. Sebelum ini Imaan Suci World hanya mengeluarkan Imaan Suci Wipes ( Paket Biru ) kini telah ditambahbaik dengan keluaran Premium Wet Tissue (Paket Pink) yang mempunyai Argan Oil disesuaikan untuk menjaga kulit. Selain itu Imaan Family Wipes dicipta untuk kegunaan seisi keluarga dan Imaan Feminine Wipes (Paket Ungu) pula untuk penjagaan bahagian intim wanita

IMAAN SUCI WIPES, tisu lembap pembersih wajah nombor 1 yang menyediakan 4 jenis tisu basah yang membantu menjimatkan masa untuk kegunaan diri sendiri dan kegunaan anak-anak yang sedang aktif membesar iaitu :

IMAAN SUCI WIPES ( PAKET BIRU )



  • Dicipta untuk buang makeup sepantas 10 saat
  • Bebas alcohol , boleh buang makeup tebal dan water proof
  • Wangi bukan sekadar membersih juga menyegar dan melembapkan kulit muka sebab ianya mempunyai vitamin E
  • Sesuai kulit berjerawat dan berminyak
  • Ringan di bawa ketika travel.


** Tidak digalakkan untuk kegunaan bayi

Kandungan

Purified water :Air yang telah melalui proses tapisan mengikut kualiti control atau standard umum (water for pharmaceutical use)

Propylene Glycol : pelembap bebas minyak ( untuk melembap dan refresh kulit)

Phenoxyethanol : ejen pewangi (untuk mengekalkan bau dan bau tahan lama)

Polysorbate 20 : Bahan pelarut minyak (mengawal minyak pada muka)

Perfume : minyak wangi haruman bunga

Cetylpyridinium Chloride : Anti septik ( untuk membunuh bakteria merbahaya pada muka, juga ia di gunakan pada ubat gigi, pewangi mulut dan tablet hisap )

CocoAmidopropyl Betaine : sabun/ pembersih yang di hasilkan dari minyak kelapa bahan organic (untuk membersih kotoran pada muka )

Tocopheryl Acetate : Vitamin E ( banyak manfaat untuk kulit Muka )

TISU ARGAN OIL (PINK)


Sehelai tisu cukup untuk menanggalkan solekan seluruh wajah, permukaan honeycom - gandakankuasa menanggal makeup walaupun waterproof makeup.

  • Mengandungi khasiat Argan Oil, Aloe Vera dan Vitamin E bagi melembap dan melindungi kulit muka
  • Dermatologically Tested, Formaldehyde Free, Paraben Free, Alcohol free
  • Sangat sesuai untuk kulit kering dan sensitif
  • Kaya dengan antioksidan ( melambatkan kesan penuaan)
  • Mengurangkan jerawat dan parut.


Kandungan

sama dengan tisu biru tapi ada penambahan agran oil

TESTIMONI IMAAN WIPES


 

Elok sangat untuk wanita bekerja mengikut masa waktu pejabat , tak adalah banyak masa dibazirkan untuk menanggalkan make up sebelum menunaikan solat. Jadi tidak ada isu terkejar-kejar dan lambat masuk pejabat balik kan.

TISU FAMILY ( PAKET KUNING)


Imaan Family Wipes merupakan tisu lembap hasil formulasi Madu, Aloe Vera & vitamin E yang memberi perlindungan seisi keluarga.

CIRI PENTING
  • Tiada alkohol
  • Lapkan seluruh tubuh termasuk wajah
  • Selamat untuk bayi
  • Dihasilkan dari pengeluar bertaraf ISO 9001, ISO 22716 & GMP

Amat berkesan untuk menjaga kebersihan & melindungi anda seisi keluarga maklumlah zaman sekarang pelbagai kuman telah muncul dan menyebabkan penyakit berjangkit. Adalah digalakkan menggunakannya ketika;

1.       Anak-anak menyusu, makan, tukar lampin, muntah & lain-lain

2.       Aktiviti diluar rumah bersama keluarga (travel, riadah, sekolah & sukan)

3.       Untuk membersih & menyegar kulit (daripada kotoran, peluh & daki).

4.       Untuk hilangkan bau badan (bertindak sebagai deodorant)

5.       Untuk penjagaan orang sakit & kurang upaya

6.       Menjaga kebersihan ibu yang menyusu badan

7.       Untuk membersih peralatan mainan kanak-kanak, perabot & lain-lain


PENGALAMAN SHA BERSAMA IMAAN FAMILY WIPES

Bila balik kampung Adik Nur memang suka makan buah rambutan, faham sahajalah bila budak-budak makan rambutan mesti melekit tangan dan pipi.  Tapi bila dah ada Imaan Family Wipes , Sha tak perlu risau lagi jika ada tisu basah ini kerana tak perlukan air untuk membersihkan tangan Adik Nur. Adik Nur pun suka sebab kadang dia pakai lap pada baju kan dah comot kalau nak pergi jalan-jalan jimat tak perlu tukar baju lain dah.


TISU IMAAN FAMININE WIPES ( PAKET UNGU)


IMAAN FEMININE WIPES, tisu lembap khas untuk penjagaan zon intim wanita. Serius ini adalah kali pertama Sha tahu ada tisu basah untuk bahagian intim wanita dan ianya amat bagus membantu menjaga kebersihan di saat yang memerlukan.

Tisu lembap ini dicipta dengan 3 fungsi utama

✔ Membersih
✔Menyegar
✔ Melindungi miss V.

1.       (+) Di formulasi dengan ekstrak daun SIREH & pati MAWAR. Semulajadi, tanpa alkohol & tanpa kimia berbahaya.

2.       (++) Daun Sireh adalah sumber natural yang mengandungi anti septik, mampu membunuh kuman & antioksidasi berpunca dari bakteria dan kulat. Berkhasiat mengatasi masalah gatal, bau dan mencegah kuman.

3.       (++) Pati mawar pula bertindak sebagai penyeimbang PH (3.5 - 4.5) & memberi rasa nyaman, sejuk dan segar pada kulit.

4.       (+) Tisu lembap ini ✔ anti fungal ✔ anti bakteria ✔ anti septik ✔ anti oksidan & ✔anti keradangan.

rasa kering dan segar sepanjang hari. Pendek kata kalau tiada air, tiada sabun, tiada tisu..tidak lagi jadi masalah, packaging sangat hygiene, bau mawar dan extra sireh.

Cara Penggunaan

Hanya lap di kawasan intim wanita. Untuk kegunaan luaran sahaja

TESTIMONI IMAAN FEMININE WIPES 



TEA ZERO BELLY FRUITEA DAILY DETOX

 

IMAAN FRUITEA DAILY DETOX adalah 100% gabungan daun teh serta buah-buahan terpilih iaitu Mulbery, Passion Fruit, Soursup dan Candle Bush. Ianya menjadi pilihan ramai wanita kerana bau wangi, rasa sedap dan sangat membantu mengekalkan berat badan. Pembungkusan tea di dalam alumunium foil ( 5 uncang sepaket) dan di letakkan dalam botol Free BPA (Bisphenol A)


Teh detok ZERO BELLY yg diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi

1.       Buah Mulberi
2.       Buah Markisa (passion fruit)
3.       Durian Belanda ( soursup)
4.       Daun Galenggang (candle bush)
5.      Daun the (tea leaf)


ZERO BELLY 100% natural dan tanpa bahan kimia. Ia telah disahkan selamat oleh Melaka Biotechnology Corporation, makmal yang diiktiraf KKM.

Dengan hanya minum teh detok ZERO BELLY satu (1) atau dua (2) kali sehari pada waktu pagi atau sebelum tidur.
Pengambilan teh buah bersama diet pemakanan yang seimbang dan aktiviti yang menyihatkan bakal membantu wanita mencapai impian berikut :-
  • Mengempiskan perut yang buncit
  • Menyelesaikan masalah obesiti
  • Lawas dan badan rasa ringan
  • Menyelesaikan masalah sembelit
  • Membuang angin dalam badan
  • Gula dalam darah dapat di kurangkan
  • Produk ini telah disahkan selamat oleh Melaka Biotechnology Corporation.

Cara Penggunaan


Rendam uncang dalam cawan / mug berisi air panas.

Tujuan pencernaan – sehari 1 uncang
Tujuan kurangkan berat badan – sehari 2 uncang
Tujuan kekalkan berat badan – 3 kali seminggu
Boleh diminum oleh individu berumur 7 tahun ke atas, sesuai juga buat wanita menyusu. Tidak digalakkan untuk wanita mengandung


Imaan World Hq juga menyediakan Trial Zero Belly sebanyak 10 uncang. Wah!

CEPAT DAPATKAN PRODUK IMAAN WORLD HQ SEBELUM 31 OGOS INI DENGAN HARGA BERBALOI !!








Jika anda berminat menjadi angel/agent boleh ke link https://angel.imaanworld.com/daftar/000048  bayaran sebanyak RM30 akan di kenakan. Promo pada bulan 8 adalah tisu imaan Pink, Kuning serta Ungu dan akan taman pada 31 ogos 2018.


Page        :       https://www.facebook.com/Tisu-Viral-1823471677873564/?ref=your_pages


Page : https://www.facebook.com/Imaan-Slimming-Fruitea-Daily-Detox-1523613657726253/?ref=your_pages


Instagram : https://www.instagram.com/easy_trave1 


No. tel : 0193922261  (zira)

Emel : zira.shahrudin@gmail.com

#easytravel
#tisutravel
#imaanworld
#imaansuci
#teabuahimaan
#zerobelly

5 comments:

  1. sha suka tisu dari iman suci ni, memang sesuai dengan kulit sha

    ReplyDelete
  2. xpernah try lagi...thanks for the share...

    ReplyDelete
  3. rabia tak pernah try pakai imaan wipes tisu ni..kena beli ni.

    ReplyDelete
  4. Yang purple senang selit dlm beg kalau xde air boleh pakai

    ReplyDelete
  5. memang selalu ada dalam bag. berguna sangat untuk anak-anak masa kat luar.

    https://www.ohlawa.com/tips/rawatan-alternatif-masalah-jangkitan-kuman-dalam-darah/

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi