Monday, December 28, 2015

REFARM KAMPAR, PERAK

REFARM KAMPAR, PERAK | Setelah beberapa kali menangguhkan untuk pergi bercuti ke sini, akhirnya 26 Disember 2015 [ sabtu ] baru-baru ini Sha berpeluang juga berkunjung ke Refarm,Kampar Perak. Selepas melihat review di http://www.shedaucu.com ,Sha yakin aktiviti yang ada disana dapat menggembirakan hati Zaryth. Seperti dijangkakan,memandangkan cuti umum 2 hari bersambung dengan hari minggu, maka memang ramailah pengunjung pada hari itu. Tetapi itu tidak menjadi alasan untuk tidak meneruskan aktiviti disana.


Antara pondok yang disediakan.

Seronok budak-budak ni..

Tempat berteduh yang disediakan.

Kami lambat masuk, tempat semua dah penuh. Tapi tempat tu dah disediakan meja dan kerusi tambahan ini. Nasib baik , kalau tak kena hampar tikar la jawapnya.

Gerai dan tempat sewa pelampung.

Paip mandi bilas , tandas dan bilik persalinan yang selesa disediakan. Bilangan tandas agak terhad.

Kawasan air terjun tu dah dikunci pagarnya. Kuciwa..

Antara tempat berkelah keluarga yang ada.

Kawasan sekitar Refarm.

Zaryth bersama biri-biri jadian.

Selain mandi, boleh bawa anak-anak tengok binatang yang ada seperti kuda ini.

Kolam menangkap ikan.

Arnab.

Kambing sedang cuba melepaskan diri. Hihihi.

3 beranak, Zaryth susah diajak bergambar sekarang.

Tak berapa jelas la pulak..

Abang Zaryth.

Depan pintu masuk, masa nak balik baru bergambar.

Adik fathia pun masuk air, gigih ibu belikan pelampung ni untuk adik main air sesama.

Hahahaha...budak takut air dalam...ayah usik lagi laaa...

Sekian kongsi gambar.

Info :
Harga Tiket : Rm10 /dewasa, Rm5/kanak-kanak.
Sewa pelampung disediakan.
Makanan dibenarkan masuk.
Refarm ni tepi jalan je..sekali tengok tak perasan pun dalam ni rupanya ada tempat macam ni.
tempat ni macam water park dalam kebun..hihi..
Selain kuda,arnab dan kambing ada juga itik dan angsa.
Terdapat jualan sayur dan tanaman.
Yang penting anak-anak suka.

Sekian.

10 comments:

  1. macam seronok dan menarik ni... hurmm...kena set satu date pergi ke sana nih...

    ReplyDelete
  2. seronoknya...banyak jugak tempat menarik di perak ye..

    ReplyDelete
  3. Refarm ni pertama kali dengar...selalu bila dengar perak mesti tambun je...sini pun meriah haaa tiket masuk pun murah je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pon bru kenal..tp tambun ada memacam..xpernh masuk lg..sebb mahal..hihi..ni mampu laa tuk budak tara ni..

      Delete
  4. Assalamualaikum dik.. pertama kali tau tentang tempat ni.. boleh cuba ke sana satu hari nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam....bleh cuba..so far ok je...:)

      Delete
  5. Wah . Tempat macam ni pun ada. Nanti boleh suggest family datang kat sini ni. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bleh dijadikan pilihan utk rehlah bersama fmly

      Delete

Terima Kasih Daun Keladi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...