Tuesday, December 02, 2014

FILEM : BIG HERO 6

Assalamualaikum.
Alaahaii..nape malas bebenor nak update entry ni?
Ni cerita minggu lepas 22 Nov 2014 [ Sabtu ], bawak Zaryth tengok wayang cerita Big Hero 6...
Mood tak berapa elok Zaryth masa ni...pantang betul nampak mainan...nak naik..
Akhirnya, duk dalam panggung, makan popcorn sambil tengok iklan.
Yess!!! Big Hero 6 dah nak mula...!!
Boleh pulak Zaryth tidur...



Alahai anak, boleh pulak dia tidur, anak orang lain syok duk gelak-gelak ibu dan ayah pun gela-gelak dia sedap tidur atas riba ayah yeaa...
Hah..Cerita nak abes daaa...
boleh pulak dia bangun...Takdir Zaryth hari itu memang tengok iklan jelaa...ahahahha...
 Yang penting cerita Big Hero 6 memang terbaikk....sayu je hati tengok Baymax terpaksa dilepaskan.
 ____________________________________________________________
Release Date: 13 Nov 2014
Language:English
Genre:Action / Adventure / Animation
Running Time: 102 minutes
Director:Don Hall, Chris Williams
Cast:T.J. Miller, Maya Rudolph, Jamie Chung
Distributor:WALT DISNEY STUDIOS MOTION PICTURES
Synopsis:
Set in a fictional metropolis called San Fransokyo (a portmanteau inspired by San Francisco and Tokyo), "Big Hero 6" centres on a young prodigy named Hiro Hamada and his self-created synthetic bodyguard Baymax. When the Japanese government wanted a team of state-sanctioned super-heroes at their disposal, a top-secret consortium of politicians and business entities known as the Giri was formed to recruit and train potential superhuman operatives for "Big Hero 6". Hiro is recruited as a potential operative, but unimpressed with the Silver Samurai, he declines to join the team of inexperienced crime fighters until he finds himself in the grips of a criminal plot that threatens to destroy San Fransokyo-credit source :GSC

3 comments:

  1. best ye? memang teringin nak bawak anak2 pergi tengok..elok ha..adaa ade 3hero..sesuai lah dengan cerita hero kiut ni..hehehe

    www.adaa-inspiration.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sgt..xrugi tauu...budak2 yg pergi tgk sume seronok gelak2 dlm panggung...

      Delete
  2. biasalah kan.. ada masa rajin sangat update.. ada masa, langsung tak berminat..

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...