HOME CONTACT SIAPA SAYA NOTA TUTOR NOTA CUTI NOTA RESEPI AIDY REVIEW SILERA CHIA SEED

Friday, June 13, 2014

# UMUM # WORLDCUP

SENARAI NAMA PEMAIN BRAZIL WORLD CUP 2014

Assalamualaikum...
Haii...hari ini walaupun NS tidak terlalu semangat untuk bangun pagi untuk menonton FIFA World Cup 2014
Tapi untuk memeriahkan musim bola ini...NS nak pilih jugak pasukan untuk disokong....boleh tak macam tu? boleh laaa....
NS akan sokong BRAZIL....sape yang 1 team dengan NS??jawap2...hehee..


NS nak senaraikan nama semua pemain Brazil yang terlibat,..:

PENJAGA GOL ;

1. Julio Cesar [ Toronto FC ]
2. Jefferson [ Botafogo ]
3. Victor [ Atletico Miniero ]

PERTAHANAN ;

1. Thiago Silva [ Paris Saint-Germain ]
2. David Luiz [ Chelsea ]
3. Dante [ Bayern Munich ]
4. Henrique [ Napoli ]
5. Dani Alves [ Barcelona ]
6. Maicon [ Roma ]
Marcelo [ Real Madrid ]
Maxwell [ Paris Saint-Germain ]

PEMAIN TENGAH ;

Luiz Gustavo [ VFL Wolfsburg ]
Fernandinho [ Mancester United ]
Hernanes [ Inter Milan ]
Paulinho [ Totten hamttotspurs ]
Ramires [ Chelsea ]
William [ Chelsea ]

PENYERANG ;

Bernard [ Shaktar Donetsk ]
Neymar [ Barcelona ]
Hulk [ Zenit St.Petersburg ]
Fred [ Fluminense ]
Jo [ Atletico Mineiro ]
Oscar [ Chelsea ]

Hah..nampak tak warna piala tu?Warna brasil....sebab main kat brazil...tapi sesuai sgt laaa kalau tuan rumah menjadi juara kan....kita tengok aksi seterusnya...

P/s : Ini bukan kerana Brazil sudah mengalahkan Croatia pagi tadi yeaa...sebab memang naluri nak sokong Brazil...hihihihi..


14 comments:

  1. semalam neymar terer gila :) ihii..
    klik nuffnang sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. glemer bethoii Neymar...hihih...tq Licha..:D..rezeki2

      Delete
  2. Haii.. cakkk..
    done follow sini no. 246.. comelnye owner blog ni..
    jom follow me back.. leh kita saling kunjung-mengungjung pasni kan.. salam kenalan yea.. =)

    http://tengkubutang.blogpsot.com/
    kalau minat kucen meh le follow sini jugak..
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    mekasih.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sudi folloowww....mang peminat kucen2...huhuh

      Delete
  3. demam bola gak kerr... :D kiter tak minat laaa... nasib en suami pun sama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesaje je ni Acik Idah...memeriahkn temn suami..

      Delete
  4. tak tengok match brazil vs croatia. tak larat lah nak masuk ofis mcm panda. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tgk mmber kt opis pon mcm ting tong jee...kih3

      Delete
  5. mata aku dah mcm burung hantu tgk bola... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha..rajin bebenor bgn nyyee...kalau game kul6 bleh gk tgk smbil gosok baju kije...

      Delete
  6. tak sokong brazil.. hihi.. sokong Belanda ngan Italy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihih..okeh...kite tgk sape menannnnggg..:D

      Delete
  7. Terima kasih sudi singgah blog saya aritu, saya dah follow balik...

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi