HOME CONTACT SIAPA SAYA NOTA TUTOR NOTA CUTI NOTA RESEPI AIDY REVIEW SILERA CHIA SEED

Friday, June 20, 2014

# UMUM

PETUA BUANG LEMAK DAN KEMPISKAN PERUT

Assalamualaikum..
Hmm..mungkin ada yang mengalami masalah macam NS...
Perut kedepan selepas bersalin...
Ahahaha..nak gelak pulak sebut perut kedepan tuuu...
Tapi nak buat macam mana...dah kenyataan macam tu...kih3..
Nak perut macam ni....boleh tak??



 Balik ni kena try laa....betul ke tidak jadinya..

  • Sapu perut dengan campuran jus limau nipis dengan kapur sirih...amalkan setiap hari.
  • Sarapan dengan secawan teh kosong tanpa gula yang dicampur dengan sedikit limau kasturi.
 Ada tak senior-senior kat sini boleh kongsi petua lain untuk kempiskan perut?
^----------------------------^


23 comments:

  1. Kita tak bersalin pun dah ke depan , kalau bersalin mungkin lebih mara ke depan. Okaylah nak try. Hahaha. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kite try..n kongsi yeaa kesan2 tuu..

      Delete
    2. saya pun sama.. belum bersalin lagi :P

      Delete
    3. Haaa..cm tu nnti bersalin..rajin2 pntg k...jgn jd mcm NS..In Shaa Allah..kalau ade rezeki Zaryth dpt adik...xmo dh pntg cincai2 jew...

      Delete
  2. great selalu dgr masa dlm pantang petua nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk...bru nk try ni..sarapn mulai esok..:D

      Delete
  3. saya minum shaklee je..huhu
    pastu pas makan pastikan 15 minit ke baru minum air.

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu Shaklee Nick amik ape tu?lecithin kaa

      Delete
  4. owh...dh lama nk buang perut yg ke dpn lps bsalin ni.nk try la nti

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhaa..sama laaa Zai..NS mslh cm tu laa

      Delete
  5. licha salu minum limau ais utk dinner. malam2 dh xmkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kee..duk tgk petua2...limau ni byk khasiat kan..

      Delete
  6. Kakak buat ni masa dlm pantang NS.
    Sebelum pakai bengkung biasa kena sapukan baru berbengkung..
    Memang kata org tua-tua nak elak buncit selepas bersalin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni akibat xdgr ckp org tua la ni kakak..pas tu susah diri NS sdri....huaaaa...tp blum tlmbtkn..leh cuba.....In Shaa Allah..

      Delete
  7. Saya tak kahwin pun lagi.. hehehe. tapi dari sekolah dulu dah selalu amalkan. nenek cakap ala-ala jamu gitu untuk anak dara. hehehe

    ReplyDelete
  8. Sha masa kak ana berpantang dulu memang arwah opah barut perut dengan limau dan kapur ni,pastu bengkung keliling, Alhamdulillah berkesan,cuma sekarang ni dah tak amalkan,pastu kak ana kuat minum air masak,tak lah seramping dulu naik jugaklah 2-3 inci hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa..tu laa,,,sha masa pantg mang jaga jgk..pas masuk keje,,,mkn xhengat dunia...kih3

      Delete
  9. singgah sini dr blg anum...

    bagus petua nih blrh amaljan..selain tuh kne rajin buat seat up tp memg skit la..

    by the way tahniah....awk follower bertuah blog anum..http://anumkhairil.blogspot.com/2014/06/hadiah-untuk-follower-yang-ke-700.html?showComment=1403307789089&m=1#c7625742267710394368

    ReplyDelete
  10. org dlm pntg mmg amalkan sapuan jus limau nipis + kapur kan..pastu pakai barut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. NS xtau masa tu...lgpon masa pantg dh guna set bpntang yg siap tu...pas ni nk aml yg ni plk laa

      Delete
  11. kna try nie..nk kempiskan perut

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi