HOME CONTACT SIAPA SAYA NOTA TUTOR NOTA CUTI NOTA RESEPI AIDY REVIEW SILERA CHIA SEED

Tuesday, June 17, 2014

# UMUM

NILAI 3 DI SERI ISKANDAR PERAK.

Assalamualaikum..
Hari ini NS nak kongsi satu tempat yang seakan-akan Nilai 3 yang diketahui ramai sebagai tempat atau syurga kain dan barangan perkahwinan...
Tapi kali ini NS tidak perlu sampai ke Nilai 3 untuk mencari langsir-langsir cantik, permaidani, karpet dan pelbagai barang rumah..tidak sampai setengah jam NS sudah dapat akses ke sana....bukan pakai pintu doraemon tauu..tetap naik kereta jugak..hihihi..tempat yang NS maksudkan adalah SWC..Seri Iskandar Wholesale City kalau tidak silap NS..terletak di Seri Iskandar,Perak. Mungkin tidak sempat perasan papan iklan SWC ini...tapi kalau nampak McDonalds Seri Iskandar tuu...maknanya dekat sangat laa...berhampiran juga dengan Billion Seri Iskandar.
Jom tengok sikit apa yang ada..tapi tak ada laa banyak NS sempat snap...Zaryth tuu tak leh duk diam...






 Medan Selera Nafisa SWC pun ada...minum-minum dulu ..sementara nak pusing-pusing lagi..





Kalau yang nak siap cepat tu...perkhidmatan jahit dalam 1 jam turut disediakan.
Haaa...kita dah nak puasa ni..boleh laaa cari-cari untuk raya nanti...
NS tak de pulak rasa nak tukar apa-apa kat rumah tu.... :D..lain kali lah..tunggu sudah bosan..nanti baru tukar.

17 comments:

  1. dah sampai juga mac ari tu tp banyak lg kedai xbuka..insyallah bln puasa nt nak terjah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah..ada lagi yg belum bukak..cri lgsir baru kah?hihih

      Delete
  2. walaupon dekat ngan nilai 3, baru 2-3 kali kot terjah..biler sampai cam tak tahu nak beli ape..
    kalo yang suka soping langsir ngan perabot okey la kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Zee...mcm NS jgk laaa...tgk barg byk2 mula blik tgn kosong..sebb xtau nk pilih daahh..NS xde plan lg nak beli...so lg laa xbeli..tgk2 je bleh..

      Delete
  3. ishhh lame dah tak g seri iskandar,, last pegi waktu convo jee,,, dah banyak berubah dah hehehe ni balik raya nak singgah la hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weh ! Tempat lepak kita dulu dulu dah maju. Sungguh tak kusangka. Kenapalah masa kita study dulu tak macam ni. Kalau tak makin ligat duit PTPTN jalan. Hahahaha. :P

      Delete
    2. HAhaha..bukn stakat ligat beli2 barg..wayang pun ade dekat dahh.....mang membangun betul...dekt dgn tesconye..pjbt2 kerajaan pon byk bina kt situ

      Delete
  4. Ada ye Sha, bolehlah cuci mata kat sini nanti, adik sepupu tinggal kat seri iskandar ni dan adik kak ana di manjung..nanti nak war war kan ni..tq dear..:)

    ReplyDelete
  5. baru ahad lepas noe singgah billion kat situ...kawasan baru ni...lepas ni..x yah g nilai 3 dah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laa..ye ke...ihihi..kt billion tu laa biase NS bwk anak main kat atas...

      Delete
  6. MIL ada bagitao..tapi xsempat lagi nak kesini..

    ReplyDelete
  7. Baru tahu Seri Iskandar pun ada tempat seakan2 Nilai 3... Dulu selalu pi Seri Iskandar antar adik kat ITM... tapi dah lama dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ye ke...dulu mgkin bosan Seri Iskandar nii...tp skrg mcm2 dah naik...

      Delete
  8. blh thn tempat ni..pasni ada byk la kedai yg bukak kt sini..bersih dan kemas tempat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah..tempt ni dh mkin mmbangun....pejabat2 kerajaan..pusat beli belah...peluang perniagaan byk...dan event2 sperti dragster kerap diadakan.,..

      Delete
  9. waaah! hebat lah sri iskandar skrang dah ada Nilai 3... Dulu masa saya belajar kat sini, tempat ni tak ada apa-apa..nak cari Stesen minyak pun terpaksa masuk dalam UTP nak isi minyak kete

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi