Thursday, June 26, 2014

KELAS MASAKAN

Hari minggu yang lepas
NS berkesempatan menyertai Kelas Masakan Masakan Barat , masak Chicken Chop yang diadakan di Kolej Komuniti Batu Gajah.
Bukan tidak biasa buat...cuma nak belajar..mungkin ada resepi lebih sedap daripada yang biasa NS buat kan..Menambah pengetahuan dan kongsi ilmu yang ada dengan Tenaga Pengajar.
Tenaga Pengajar daripada Kolej Komuniti Kuala Kangsar Perak yang datang meluangkan masa untuk mengajar kami pada hari itu.


 Pendaftaran Peserta.

 Barang-barang yang diperlukan.



 Group untuk setel bab ayam.

 Group untuk setel kentang putar.

 Group untuk setel sos


 Group untuk setel Coleslaw dan Tenaga Pengajar sedang tunjuk ajar buat kentang putar.

 Sos..
Udah siap..resepi kena kongsi ke?ehehhee....nak emel sakurasmy@gmail.com
Yang kawan-kawan buat mungkin lebih sedap dari yang ni..tapi boleh cuba untuk pelbagaikan.

16 comments:

  1. yummy !! besttttttttttt sangattttt !!

    ReplyDelete
  2. Bestnyee.. Teringin nak join kelas masakan

    ReplyDelete
  3. wahhh bestnye siap gie kelasss....;)

    ReplyDelete
  4. uuuuuu...akak...share lah resepi dekat blog >_<
    Teringin nak cuba..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti akak bagi resepi yang Chef ni ajar....:D

      Delete
  5. woooow syoknya.. lepas ni chicken chop akak makin kurlass ni dah pergi special course ihik..
    mohon buat open house untuk blogger raya nanti :D

    ReplyDelete
  6. dekat mana kelas masakan nie..teringin la nak pergi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni diadakan di Kolej Komunit Batu Gajah,,,,dekat ngn rumah NS....Kalau Nelly nak cuba...cuba tanya di Kolej Komuniti berdekatan....biasanya mereka ada buat kelas masakan di hujung minggu...

      Delete
  7. kongsikan resipi.. nak buat jugak...

    ReplyDelete
  8. rajin juga sha join...noe ada pernah sekali join kt cawangan hulu langat ni..yg besnya..boleh bawak balik...hehehe...banyak lak tu...tp masa tu noe join kelas masak pai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke ....aah....yg best tu bleh bawak balik...hihi...best la bljr wt pai...Sha sabtu leh la join...ahad xleh...mggu sha pegi tu..ahad buat kek lapis....iskk.....rugi plk xgi...

      Delete
  9. Best dapat peluang menimba ilmu dari yang pakar ni Sha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa kak...dalam duk mengajar tu Cikgu tu kongsi petua2 jgk..tu yg best tuu...lgpun peserta lain bukn calg2 jgk...ada restoren masing2.....

      Delete

Terima Kasih Daun Keladi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...