Monday, June 16, 2014

Giveaway Puasa RM50 by SueAKGoGeous

http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/06/giveaway-puasa-rm50.html

Assalamualaikum,,,
Hari ini NS join GA dari Sue..
Pengalaman puasa yang tidak dapat NS lupakan ialah semasa NS menuntut di Universiti Malaysia Sarawak...Dengan berjauhan daripada keluarga di Terengganu, dengan masalah permohonan PTPTN..susah jugak nak uruskan kewangan..Sumber kewangan hanya dari Mak dan Ayah...
Puasa pertama yang mengajar NS lebih menghargai penat lelah orang tua..
Sepanjang bulan puasa berada di bumi Sarawak...jarang sekali NS dapat menikmati hidangan enak seperti biasa..tiada keluarga...hanya rakan-rakan serumah...hidangan NS hanya lah...balik kuliah..NS beli nasi 1 bekas polestrin..RM 0.80 dari cafe kolej..petang sikit ada yang buka ala2 bazar ramadan...NS beli Tom Yam ayam RM2.00...balik ke kolej kediaman , NS bahagikan 2 bahagian....1 untuk berbuka dan 1 bahagian lagi untuk bersahur..Hari-hari lain ada NS cuma beli nasi RM0.80 makan dengan Serunding daging yang NS sedia bawa dari kampung. Kalau nak merasa makan lebih pun tunggu kalau2 ada member ajak pegi bazar ramadan dalam Kem Tentera...itu pun jadi driver atau senior sebilik NS ajak NS ikut......Kalau NS makan macam tu sekarang??boleh berat macam zaman anak dara balik nehh...ahahha...Itu jela ceitanyaa..Susah-susah pon best..tak pernah terasa susah sebenarnya...itu yg sepatutnya,..bersederhana..itu yang memberi pengalaman..cerita lain macam tak de masalah...

Wasalam.

7 comments:

  1. alaa x ingt la pengalaman ape yg best time puasa..mcm xde je huhu..cmne nk join

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..xde buln puasa yang lain dr puasa tahun2 yg lain erkk..NS yg ni jela pon lain sikit...

      Delete
  2. ohh pengalaman bulan puasa ke...?? goodluck NS :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hohoho...saje2 je tuu,,,kalau menang Alhamdulillah...bleh isi minyk kete lebih sket..

      Delete
  3. hohoo.. pengalaman berpuasa berjauhan dari keluarga lah adalah pengalaman paling berharga .. sobb..sobb.. sedihh hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaa...betul sgt...dr kecil kite biasa duduk semeja kan..

      Delete
  4. Thanks NS for joining..
    All the best ye :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...