Friday, May 16, 2014

TUTORIAL SETTING WIDGET GOOGLE + FOLLOWERS IS PRIVATE

Seperti tajuk di atas
macam ni rupa masa mula2 Sha letak widget Google + Followers kat wall Sha...


Sekarang masalah Sha ni pun dah setel
Caranya : Log in akaun google + ... Klik pada bahagian "About"

Widged Google+ Folowers, Followers list is private 

 2. Pada Halaman About, Klik Edit pada panel People
 

http://4.bp.blogspot.com/-tU0CKy0dfCY/Ullgjmg7vCI/AAAAAAAABo4/dVxj4ra5DyM/s1600/Google++Plus+Followers+List+Is+Private2.png

 3. Bila Klik Edit ,window pop up people seperti ini akan keluar, tick seperti dalam kota merah.
" Show people who have added you to circles.

Widged Google+ Folowers, Followers list is private 

 4. Akhir sekali selepas save..refresh dan tengok apa perubahan.
Jadi macam ni dahh...


SEKIAN.

12 comments:

  1. Oh gitu caranya ye Sha.. Kakak punya blog tak tunjuk google+ punya follower
    TQ follow blog kakak yg tak sepertinya itu.
    Dah follow sini juga #166

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kakzakie....
      coz sudi kunjung balik ke blog Sha yg masih duk bertatih nehh

      Delete
  2. tq sha..kak noe x letak pun lg..sbb jarang sgt guna google+ tu..

    ReplyDelete
  3. salam ziarah...
    wah ada toturial.moga bermanfaat buat semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah..terima kasih yea sudi singgah sini...jemput dtg lg..

      Delete
  4. salam pagi..tutorial menarik...masih lagi belajar ni..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam....
      sambil berblog..sambil timba ilmu kan...:D
      seronokk

      Delete
  5. tQ sharing.. tp kite mmg malas dh nk tuko2 setting bagai.. hahaha.. errkkk.. awk org AG ke?? (O-o)

    ReplyDelete
  6. wahh.. tq berkongsi tutorial ni.. sangat bermanfaat utk dibuat rujukan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk rujukan sendiri jgk nii..kot2 nnti dilanda nyanyuk,,,,ahahaha...tq atie

      Delete

Terima Kasih Daun Keladi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...