HOME CONTACT SIAPA SAYA NOTA TUTOR NOTA CUTI NOTA RESEPI AIDY REVIEW SILERA CHIA SEED

Thursday, May 15, 2014

LIEBSTER AWARD FROM WAFEE

Assalamualaikum...
Huuuu...senyum meleret2 pagi nii...semalam seronok tgk korg main liebster award nii..
Tapi Sha xde sape nak tag...hua3...tapi pagi nii dapat tag dari Wafee ..tq yer dear menceriakan pagiku....ihikss..Sha cuba laaa menjawab yeaa..


Liebster Award ini adalah satu permainan, yang hanya wujud di internet, dan dalam dunia blogging... Ianya diberikan oleh satu blogger kepada blogger yang lain... Liebster Award ni juga merupakan satu cara untuk kita saling mengenali, dan cara untuk kita menaikkan blogger-blogger yang baru. (Read on: Liebster Award)
Liebster merupakan perkataan dari Jerman yang membawa banyak maksud; antaranya dearest, sweetest, kindest, nicest, beloved, lovely, kind, pleasant, valued, cute, endearing, welcome, sweetheart dan lain-lain...
Liebster Award ni, ada orang yang amek positif, ade yang amek negatif... Positif sebab it's fun, boleh menaikkan trafik.... Negatif sebab malas nak menjawab soalan... Hehe... It's up to you...
Rules dia simple: 1. Tag balik orang yang beri award ni pada anda. 2. Jawab 11 soalan yang diberikan kepada anda. 3. Tag 11 rakan-rakan blogger anda. 4. Sediakan 11 soalan pulak untuk mereka. 5. Maklumkan pemberi award anda dan juga penerima award anda.
So sekarang saya nak jawab soalan-soalan dari Wafee plak... Hehe..

1. Nama panggilan yang anda suka? Saya paling suka orang panggil saya Kak Mar..sebab macam dihormati je..konon2 macam K.yong Gangster tuu...kih3....tapi tu panggilan org yang dah lama kenal Sha laa..
 

2. Favourite colour? Dari kecik mang peminat tegar HIJAU...

3. Makanan kegemaran? Suka nasi dagang,,,kalau mak Sha buat..1 hari mkn tu saje pon xpe..

4. Plan nak anak berapa orang? Ikutkan nak 3orang...jadinya lagi 2 la kena tmbh.

5. Hadiah paling mahal yang pernah bagi kat mak? Kalau barang..errmm..stokin laa kot..sebab yg tu kecik..tp mahal...yg lain besar...ihihi

6. Hadiah yang teringin sangat nk bg kat mak? Ubat Kencing manis paling mujarab

7. Kereta idaman anda? Rahsia hati...nak estima..leh bwk fmly..mak ayh,,adik 1 kete

8. Dah berapa lama blogging? tahun nii tahun ke 4..tp bru je aktif blik

9. Do you like your job/study? Suka, kalau definisi kerja yg dulu..penguatkuasaan

10. Tempat hangout/lepak favourite? Paling suka kat tempat yg sejuk...conoth waterfall...

11. Describe ME in 3 words... Simple, Bermotivasi, Sihat.

Okehh....siap!!

Giliran Sha plk pass kat kawan-kawan saya yang lain plak... Soalan-soalan adalah seperi berikut : :)

1. Awak asal dari daerah mana? 
2. Hari minggu awak suka buat aktiviti apa ?
3. Baju raya awak tahun 2014 tema warna apa?
4. Awak ada binatang kesayangan tak?
5. Raya tahun ni 2014 raya belah mana dulu?suami or isteri?
6. Awak pernah amalkan diet tak?
7. Awak paling rapat dengan ibu ke ayah awak?
8. Kenderaan utama ke tempat kerja / study?
9. Rancangan tv/drama kegemaran awak apa yea?
10. Web yang kerap awak layari setiap hari?
11. Komen sikit blog saya...heee
Sekarang....Sha nak tag kawan-kawan dibawah pulak....

Kepada kekawan yang ditag diatas...sudi2 la join lau ada masa...tak da paksaan naa....:)



14 comments:

  1. alamak sha..nak kena jwab ke ni??hehe
    tengs sebab tag..dah ada yang tag pon tapi blom sempat nak jawab..
    insya'allah..ada masa kang 2 skali zee jawab yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpe...ada free layan jeww...xde free abaikn jew...kui3...peace!!
      sama2....sonok2 je Zee

      Delete
  2. wahhh..noe di tag...tak pe...nanti noe join yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahakasss,,,,tag Noe....okehh...bereeehhhh

      Delete
    2. dah jawab di sini sha http://alyadina.blogspot.sg/2014/05/the-liebster-award-by-hainom-okje-dan.html

      Delete
  3. salam.. tenkiu ye sudi tag licha :) yeayy.. nanti liza jawab ye. insyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm licha...sama2...bila2 yg free jew dear...:)

      Delete
  4. terima kasih sudi tag saya..saya sudah menjawab semua soklan awak.. hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kembali sebab sudi melayaaan yeaaa...:D

      Delete
  5. Fiza dah jawab.. thanks tag Fiza.. http://ourmemoria.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-daripada-shalimar.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq yaa fiza....peace yo!!...sonok2 jeww

      Delete
  6. http://hunyieda.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-2.html dah jawap

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi