HOME CONTACT SIAPA SAYA NOTA TUTOR NOTA CUTI NOTA RESEPI AIDY REVIEW SILERA CHIA SEED

Monday, April 28, 2014

MADU SUNNAH NATURAL HERBS

April 28, 2014 1 Comments
Assalamualikum ,kekawan....
Sha ada terbaca tentang Rahsia Diet  Rasulullah SAW yang berkesan untuk memberi tenaga, meningkatkan daya tahan tubuh, menguatkan memori serta mencantikkan kulit.
Terdapat 4 jenis bahan yang digemari oleh baginda Rasulullah SAW yang disebutkan dalam hadis dan juga al-Quran.


Khasiat Madu
  • Membekalkan sumber tenaga segera
  • Mengubati luka-luka
  • Meningkatkan antibodi dan daya tahan penyakit
  • Meningkatkan hormon dan kesihatan seksual
  • Sumber utama Vitamin dan mineral
Khasiat Buah Delima
  • Mencegah pembentukan sel kanser
  • Mencantikkan dan melincinkan kulit
  • Baik untuk pesakit yang mengidap tekanan darah tinggi
  • Baik untuk sistem penghadaman
  • Menguatkan Rahim
Khasiat Buah Kurma
  • Memberikan tenaga segera
  • Baik untuk menguatkan memori
  • Penawar racun
  • Baik untuk wanita mengandung dan bersalin
  • Mengubati masalah usus dan sembelit
Khasiat Habbatus Sauda’
  • Menurunkan kadar gula dalam darah
  • Merawat masalah keputihan
  • Meningkatkan stamina badan
  • Meningkatkan hormon dan kesuburan seksual
  • Anti alergi dan bakteria

Kini anda tidak perlu bersusah payah mencari keempat – empat bahan ini. .
Sha nak  perkenalkan,










Ia diproses ditahap pengilang berstatus GMP (Good Manufacturing Product).
Produk kami ditanggung bersih, suci lagi halal.
Marilah bersama-sama kami sebagai usahawan Natural Herbs yang berjaya.
AGEN TERAWAL DIPERLUKAN
MODAL AGEN RM110 JE..

•WEBSITE PROMOSI DISEDIAKAN
•ADA PRODUK BERASASKAN SUNNAH (MADU SUNNAH) penawar Segala Penyakit

DAFTAR PERCUMA SEKARANG >> http://www.mynaturalherbs2u.com/sihat2u

DAFTAR PERCUMA SEKARANG >> http://www.mynaturalherbs2u.com/sihat2u

CEPAT..!!JADI ORANG YANG TERAWAL.....KESIHATAN DAPAT.....INCOME PUN DAPAT....SAMBIL AMAL...SAMBIL BERNIAGA.....NAK JADI AHLI/PENGEDAR KLIK  SINI

Wednesday, April 23, 2014

1st GIVEAWAY SULAMAN LACE HEAVEN

April 23, 2014 10 Comments
http://fuzamusa.blogspot.com/2014/04/sulamanlaceheaven-1stga.html

Semua dijemput untuk sertai GIVEAWAY ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut:
  1. Follow blog Fuza, Follow Instagram Sulaman Lace Heaven, dan Follow blog Mia Liana
  2. Buat satu entri bertajuk 1st Giveaway Sulaman Lace Heaven
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen INI.
  5. Pemilihan pemenang adalah melalui random.org
  6. Giveaway ini akan TAMAT pada jam 11.30 malam 12 Mei 2014
Sila klik pada banner untuk join. Jom....

RINDU KAMPUNG HALAMAN

April 23, 2014 2 Comments
ENTRY # 200
UIIIHHH
Hari ini tak de apa nak kongsi sangat...cuma nak note perasaan sikit kat blog kesayangan ambe nehh..
Sahh...!!!
Ambe mang boleh bertahan hanya 2 - 3bulan je jauh dari keluarga dan kampung halaman...
Nasib baik laa setakat di bumi semenanjung Malaysia ni ajew yeaaa....
Masuk bulan ke-2 mang kepala ambe mula ting tong..
Teringat mak ayah...adik2...sedare mare.....kawan2...dan semestinya makanan sana.....
Owwwhhh...mang menguji akuu bila teringat semua tuuu....
Tapiiii...hari ini ambe happy....
Sebab selepas berdiskusi dengan suami ambe yang sangat memahami ituu..
Hari Buruh 1 Mei 2014 ini....kami sekeluarga akan pulang ke kampung halaman ambe....
Terima Kasih Suamiku....
Hemmm...nak gitau ambe happy jelaa.....
ikikiiki....
Okeh...papai..!!!

Tuesday, April 22, 2014

BATU GAJAH MOTOCROSS CHALLENGE 2014

April 22, 2014 0 Comments

Macam menarik jer berita nii
Sape yang berminat tuu..boleh laa join...
Tarikh : 27 April 2014
Tempat : Tempat kapal korek bijih timah Jalan Tanjung Tualang.
Anjuran : Majlis Daerah Batu Gajah. 


Datuk Nolee Ashilin Mohamed Radzi
( Pengerusi  Jawatankuasa Kesihatan, Pelancongan dan Kebudayaan Negeri Perak ) berkata :
Pemilihan kawasan kapal korek sebagai lokasi perlumbaan bertujuan mempromosi warisan kapal korek yang diberi nama TANJUNG TUALANG DREDGE NO.5 sebagai antara destinasi tarikan sektor pelancongan di Perak.

Jommm...ke sana...

Sumber : Kosmo Selasa,22Apr2014.

Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com

April 22, 2014 16 Comments

Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 April 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

GUNUNG LANG , IPOH PERAK

April 22, 2014 2 Comments
Assalamualaikum
Hari ini Sha nak kongsi tempat lepak Sha sekeluarga pada Sabtu lepas ( 19 April 2014 )
Gunung Lang, Ipoh Perak.
Untuk ke seberang..menaiki bot..bayaran dikenakan hanya RM3
Parking disediakan..

 Sementara menunggu giliran menaiki bot..anda boleh membeli makanan ikan yang dijual rm1/plastik dan bagi ikan makan...antara ikan yang ialah ikan talapia, ikan koi, dan ikan patin...


 Bot yang anda akan naiki untuk keseberang tasik

Laluan untuk menaiki bot

 Atas bot dahhh..

Semoga ikatan kita sentiasa baik-baik sahaja...

 Drive sebelah tangan jeee

 Hah..ada lebih makanan ikan tadi..jangan risauu..labi-labi ada kat seberang nehh...ikan pon ada..

 Anak-anak nak main..? taman permainan yang selesa disediakan..

 Comel tak saya...?
Dating kejap..

 Muka penat...tunggu bot datang ambil....trip last tuu..sebelum lawatan ditutup 6.30 petang

 Kalau larat boleh naik nii...nak tengok pemandangan...

 hah...selesa kan...anak nak berlari pun lapang je,,,

 Hah,,ada mini Zoo...Burung Unta,,,,Kijang ,,tu jela kot,,,tak nampak binatang lain dahh..

Seronok Zaryth

Tempat lepak...berkelah pun bolehh..
 Jom balikk...
Main kat seberang tadi pulak.

 Rehat-rehat sebelum balik..

 Taman mainan berdekatan dengan tempat parking kereta

 Kesian Zaryth tak leh naik...kecik lagi sayangkuu...macam mana nak manjatnyee

 Bergambar sebelum balik...
Nak balik baru ada air terjun kat belakang tu...masa datang tuu dia tutup

Zaryth penat la ibuu...

Ok,,itu sahaja dari Sha....
Jom laaa lepak sinii...

Noted!!

Thursday, April 17, 2014

ZARYTH DATANG OPIS IBU

April 17, 2014 6 Comments
Boleh pulak semalam ambe lupa yang pengasuh Zaryth tak leh jaga Zaryth..
Jadinyaa ambe terpaksa laa bawa Zaryth bersama pegi kerja..
Nasib laa dapat Boss yang memahami...
Dan lagi ok...Boss pun ada kerja luar...
heheehe
Bangun pukul 6.45 pagi
Mandi-mandi ikut ibu pegi kerja...mang seronok sgt laa dia..asyik sengeh jelaaa...
Happy nyee tgk anak..
Sudah sampai opis...ramai duk melayan..
Jenuh,tak nak tidur langsung...
Ikut Aunty..g Avon...waahh..rezeki dapat main ngn pekerja Avon pulak...dapat coklat...
EEE,,,geram je tgk...sukanya diaa..
Okeh,...tak nak tidur...on da way balik tak dan sampai tengah jalan..
terlentok sendiri....
Tau x??Dia tidur pukul 5.30 petang nak dekat kul 7 pagi baru dia bangun..
Hambbekk koo...sampai ayah sakit kepala sebab stress tak ada orang dia nak buli...
kih3..cian ayah,,nasib baik bangun awal...leh laa main ngan dia kejap..
Sengeh2 je bangun anak ibu nehh...
Geram & Love uuuu!!!

Monday, April 14, 2014

JANGAN MENCEMUH MAKANAN

April 14, 2014 6 Comments
Assalamualaikum..
Hari ini ambe tolong teman kan seorang kawan ke klinik...
Dalam duk menunggu..ambe isi masa dengan membaca majalah yang ada disediakan di klinik terbabit.
Salah satu bacaan yang menarik perhatian ambe ialah tentang cara bersyukur dengan rezeki yang dikurniakan Allah S.W.T.
Memandangkan dalam pemerhatian ambe..mang terdapat orang yang tanpa sedar tidak mensyukuri rezeki Allah S.W.T ..seperti terkeluar laa perkataan seperti
 "eeeeeeee".."iyerrkkkk"...

yang pada ambe tidak menghormati makanan dan orang sekeliling yang menikmati hidangan yang sama....terdetiklah rasa nak kongsi...semoga selepas ini...orang-orang yang selalu dan pernah berbuat demikian berhenti dari berbuat demikian.
Salah satu caranya ialah tidak mencemuh makanan yang dimakan jika terdapat kekurangan pada makanan tersebut.
Begitu juga makanan yang disediakan oleh para ibu dan isteri,sekiranya makanan tidak memenuhi cita rasa atau kehendak suami dan anak-anak,jangan dicemuh makanan tersebut kerana tindakan seperti itu boleh menyakiti hati si ibu.
Daripada Abu Hurairah r.a katanya :"Rasulullah SAW itu tidak pernah sama sekali mencela sesuatu makanan. Jikalau Baginda SAW ingin pada makanan itu baginda pun memakannya dan jikalau tidak menyukainya,maka baginda tinggalkan tanpa mengucapkan celaan kepadanya ( Muttafaq 'alaih)

Okehh...semoga orang-orang tak sedar itu sedar./...
Noted!!!

Tuesday, April 08, 2014

KERJA KOSONG DI INSTITUT PENYELIDIKAN PERHUTANAN (FRI)

April 08, 2014 4 Comments
 Assalamualaikum..
Sharing Is Caring 
-----
Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) yang diasaskan pada tahun 1929 sebagai Institut Penyelidikan Perhutanan (FRI) adalah sebuah Jabatan di bawah Ibu Pejabat Perhutanan Semenanjung Malaysia. Ia bukan sehingga tahun 1985, Institut telah menjadi sebuah badan berkanun yang ditadbir oleh Lembaga Penyelidikan dan Pembangunan Perhutanan Malaysia (MFRDB) di bawah Kementerian Perusahaan Utama. Kemudian pada tahun 2004, FRIM telah ditadbir oleh Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar.



Sukacitanya Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM)mempelawa calon-calon yang berkelayakan, komited dan bertanggungjawab untuk mengisi kekosongan jawatan berikut: 

1. Pembantu Awam ( H11 )
2. Pembantu Kemahiran ( H 17 )

BACA LEBIH LANJUT DI SINI

JAWATAN KOSONG KERAJAAN

April 08, 2014 1 Comments
 Assalamualaikum kekawan...

Pada sesiapa yang sedang cari kerja tuu..boleh laaa amik tindakan lanjut yea...
Warganegara Malaysia yang berkelayakan dipealawa untuk mengisi jawatan kosong seperti berikut

1. Pegawai Pemulihan Perubatan (80 kekosongan)
2. Pegawai Sains (79 Kekeosongan)
3. Pembantu Tadbir (127 Kekosongan)

Semua permohonan jawatan adalah memlalui portal SPA http://www.spa.gov.my

tarikh tutup 20 April 2014


UNTUK MAKLUMAT LANJUT..KLIK SINI

Monday, April 07, 2014

MEMORY LANE , IPOH PERAK.

April 07, 2014 6 Comments
Pagi ahad yang sejukk
Sudah agak lama tak menjejakan kaki ke Memory Lane Ipoh..
Ada orang panggil Lokien...Hmm..tak tau laa eja macam mana...
Depan Grand View Hotel nii..
Pasar tu hanya ada pada hari ahad ..belah pagi..
Macam-macam ada kat sana...kalau nak senaraikan...tak tersenaraikan..sebab apa yang anda pikir tak ada...mungkin ada disana...barang baru,,barang lama..Paling best duk layan lagu Hail Amir & Uji Rashid dari Piring Hitam tauuu...klasik tull..
Jom tgk apa yang ada kat sini...
Ambe macam biasa tak ada laa ambil gambar banyak..sebab terlalu banyak gerai yang dibuka...











Tu jeelaaaa bleh ambe Kongsi..
Noted!!

AUTO SHOW

April 07, 2014 0 Comments
Hari minggu...
Save bajet
Nak naik bas pameran AADK..tapi dah tutup..
Last g tengok Auto Show jelaa..
Entah apa nama program tuu...
Diadakan di perkarangan D'Mall Seri Iskandar 
Ni sebahagian jew...tak ada laa ambe amik gambo sume kereta yang ada..









Note!!..Selesai minggu ini...koje!!