Monday, January 06, 2014

CUTI BAJET RENDAH - PENANG

Di suatu pagi Sabtu....
Rancangnya bangun pagi2 nak kemas umah..basuh kain..segalaaaa...
Dalam duk tengah tunggu Soto masak....borak2 ngan hubby...Macam nak g Penang...haaa..tu diaaa...keluar jugak dari kotak kepala ambe neh ....rasa macam nak g penang tu...
Okeh...Sah!!..hubby ambe setuju nak g penang...sekarang jugak mandi sambil tunggu soto masak...
Selesai mandi..Soto express sudah masak...sudah makan...basuh pinggan mangkuk...kat kul 10.20 pagi kami gerak ke Penang...
Jeng jeng..pas bayar tol RM7...dalam pukul 12.45 tghari kami dah masuk pulau pinang ikut jambatan.....lapar2...dalam pale otak dah terbayang nasi ayam kegemaran tepi pantai tuu...dekat ngan Queensbay tuu....tak tau la pulak nama tempat tuh..heee..

Haa..tengok tuu..anak ambe mang suka nasi ayam...
Nom..nom..nom...
Okeh..perut dah terisi...Jom..g cuci mata kat Queensbay jap....
Heee....turun dengan tangan kosongggg....
Sekarang kami gerak ke...Rumah P.Ramlee jap..xpernah sampai sana....g pon situ je free nak masuk..yang berbayar macam Bukit Bendera tuh dah masuk....

 Macam ni la lau masuk penang...jalan boleh tahan sesaknyaa,..

 Okeh..dah sampai kat rumah P.Ramlee...yang dalam 1 pagar ngan Jabatan Kebudayaan...


Ni laa rumah Allahyarham P.Ramlee.
Seniman Negara..


Dalam duk kat umah tu..ada 1 family lagi dalam rumah tu yang melawat... bising je anak dieorang suh anak ambe yang kecik tu..yang duk atas dukung ambe tu bukak kasut...geram jugak..mak bapak dieorang tak nak tegur pulak...macam tak paham bahasa...tak boleh ambik gambar dalam tu..tapi ni segenap sudut rumah yang maknya nak posing...orang dah siap rantai...label jangan sentuh,...ni bukan takat sentuh,.siap angkat rantai tu nak masuk kawasan larangan...mingung ke hapee....erhhh....kan kena sindiran ambe sikit tuhh...
Habis tengok rumah tuh...kami gerak ke kedai kamera pulak...ambe ngan anak tunggu dalam kete je....suami ambe g sesorang..Almaklumlah..bukan senang nak dapat parking....
Siap beli barang...kami gerak g Batu Ferringhi..


 Owhhh...dalam otak dah pikir.....
Maybe next cuti2 kat sini kot....macam best jew....
Ambe berminat nak naik paracut tuhhhh!!
Ambe akan pujuk my asben yang comel tuuu...supaya naik ngan ambe...
hiiiiii...terliuq nak naik...
Paracut & Jet Skiiiiii....
Ambe pon dah kenal Hydro Hotel....tempat Hero Heroin Love U Mr.Arrogant tu larikkk...
Okeh..setakat sini dulu note ambe...
Kul 8 malam baru masuk feri gerak balik...
Tapi xbalik,,,,,tumpang tidur umah kakak ipar kat Pokok sena dulu...
Sekian...

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Daun Keladi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...